Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ Bilişim Vadisi’nde

Hatay Teknokent ve MÜSİGEM TTO Çalıştaya Katıldı

Gündem   A+a-

 

 MKÜ Bilişim Vadisi’nde

 

 Üniversitemizde faaliyet gösterecek olan Hatay Teknoloji Bölgesinin Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Erayman, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Erkan Tetik, Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) Uzmanları Nurcan Karakaş, Gamze Özge Özmen, Serbay Bucak’tan oluşan bir ekip, 22 Kasım’da Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark’a bir inceleme gezisinde bulundu.

 

  Kuluçka merkezi hakkında bilgiler alındı

 

 YTÜ TeknoPark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Mahmut Kahraman ve sonrasında Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri ile görüşen MKÜ ekibi, burada yer alan firmalar, kuluçka merkezi ve yürütülmekte olan diğer faaliyetler hakkında bilgi alıp, incelemelerde bulundu.

 

 MKÜ ekibi 23 Kasım’da ise yine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Muallimköy Teknoloji Bölgesi tarafındanKocaeli Çayırova'da düzenlenen “Bilişim Vadisi MuallimköyTeknokent Kurma Çalıştayı”na katıldı.

 

 

 Bakan Ergün’de Çalıştayda

 

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığıçalıştayda,Bilişim Vadisi’nin yüksek katma değer içeren ve bölgedeki potansiyelle örtüşen sektör ve faaliyet önceliklerine odaklanan değer zinciri içeren Küme Modeli uyarınca hangi sektörel önceliklere odaklanılacağı, bu önceliklerle ilişkili olarak hangi destekleyici hizmetlere ve teknolojilere ihtiyaç duyulacağı, MuallimköyTeknoparkı’nın ihtiyaç duyacağı alt yapı ve üst yapı özellikleri ile bu projenin oluşturacağı sosyo-ekonomik etkiler ve bunları karşılamak için nelerin yapılması gerektiği ile MuallimköyTeknoparkı’na yatırımcıların çekilmesi için belirlenecek stratejiler konularında katılımcıların görüş ve önerileri interaktif bir ortamda ele alındı.

 

 “Türkiye şu anki ilerlemeyle yetinecek bir ülke değil”

 

 Konuşmasında, Türkiye'nin son yıllarda çok önemli ekonomik ve sosyal gelişme gösterdiğini ancak bu ilerlemeyle yetinecek bir ülke olmadığını, çok daha büyük bir potansiyelinin bulunduğunu dile getiren Bakan Ergün, "Bu potansiyeli oluşturan en büyük unsur, genç ve büyük nüfusa sahip olmamızdır. Girişimciliğin artması, tüketim kalıplarının değişmesi, kamunun yeni hizmet anlayışı gibi unsurlar, yazılım sektörü için ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Hem kendi ihtiyaçlarının yerli yazılımlarla karşılanması hem de yazılım ihracatını arttırmak gerekiyor. Mevcut teknoparklarda çalışan veya teknogirişim sermayesinden yararlanan gençlerimize baktığımızda, ağırlıklı olarak yazılım sektöründe çalıştıklarını görüyoruz. Bizim insanımızın kendine has sosyal ve kültürel özelliğiyle kendine mahsus bakış açısıyla hayatı ve insanı kavrama biçimiyle yazılım sektörüne yeni bir soluk getireceğini düşünüyorum. Yeter ki biz, gençlerimiz için, insanımız için gerekli altyapıları hazırlayalım" ifadelerini kullandı.

 

 

 Çalıştay boyunca ekibimiz çeşitli sektörlerle fikir alış verişinde bulundu

 

 Bakan Nihat Ergün’ün konuşmasının ardından çalıştay, Bilişim Vadisi’nin sektör ve faaliyet öncelikleri, Bilişim Vadisi’nin getireceği etkiler, gerekli destekleyici hizmetler, teknik ve diğer konulardaki ihtiyaçlar, pazarlama ve tanıtım stratejisi ve kurumlar arası görev paylaşımı grupları adı altında basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.Çalıştay boyunca ekibimiz Muallimköy Teknopark Genel Müdürü Nuri Beşinci ve Kocaeli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İhsan Ertuğrul başta olmak üzere çalıştayda bulunan kamu, özel ve tüzel kişiliklerin temsilcileri ile fikir alış verişinde bulundu.

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar