Skip Navigation Links

Radyo Üniversite 1 Yaşında

“Hatay’ın Sesi, Gençliğin Sesi” Birinci Yılını Kutladı

Gündem   A+a-

 

  “Radyo Üniversite 1 Yaşında”

 
 Hatay’da kaliteli radyo yayıncılığının temsilcisi olmak iddiasıyla yayına başlayan Radyo Üniversite’nin birinci yaşı, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, basın mensupları, üniversitemizin akademisyen ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katılımıyla kutlandı.

 

 90.0 FM frekansında yayın hayatına yaklaşık 1 yıl önce başlayan Radyo Üniversite, karasal yayınla Hatay ili ve çevresine; internet yayını ile tüm dünyaya 24 saat yayın yapıyor.

 

 Radyo Üniversite’yi bünyesinde barındıran İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Özfırat, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. EyyupÇoşkun, Yrd. Doç. Dr. Çilem Uygun başta olmak üzere Radyo Üniversite’nin yayın ve yönetmenliğinde görev alan radyo çalışanları, program yapımcı ve sunucularından oluşan ekip etkinlik boyunca aktif olarak görev aldı.


 

 “Radyo Üniversite ülkemizin ortak değerleriyle birleştirici, özgür ve tarafsız bir yayıncılık gerçekleştiriyor”

 

 Konuşmasına “Bir yıllık yayın hayatında Radyo Üniversite olarak ülkemizin ortak değerleriyle birleştirici, özgür ve tarafsız bir yayıncılık gerçekleştirmeyi amaçladık. Farklı kültürleri zenginlik olarak benimseyip ülkemizin tüm renklerine yayınlarımızda yer vermeyi ilke edindik” sözleriyle başlayan Prof. Dr. Aynur Özfırat, “Bilim ve hoşgörünün adresi olarak gördüğümüz Üniversitemizin topluma katkılarını arttırmak üzere Radyo Üniversite’yi, sadece Üniversitemizin değil tüm Hatay’ın sesi haline getirmeye çalıştık” dedi.

 

 

 “Radyo Üniversite” ismi ve “radyouniversite.com.tr” isminin patenti alındı

 

 Türkiye’de başka üniversite radyoları olmasına rağmen bunlar içinde “Radyo Üniversite” isminin ve “radyouniversite.com.tr” isminin patentinin alındığını vurgulayan Prof. Dr. Özfırat, Radyo Üniversite’nin personellerin, öğrencilerin, bölgedeki tüm kurumların katkısına açık olduğunu, dinleyicilerin eleştiri ve önerilerini dikkate alarak sorumlu bir yayın anlayışı sergilediğinin ifade etti.

 

 Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise, Hatay’daki radyo yayıncılığına farklı bir soluk getiren Radyo Üniversite’nin, sadece zengin ve kaliteli bir yayıncılık yapmakla yetinmeyerek gençlere kitle iletişim araçlarını etkili, yararlı ve eğlenceli biçimde kullanmayı öğreten bir okul hâline geldiğini dile getirdi.

 

 

 

 “Radyo Üniversite’nin sesi; birlikteliğin, sevginin, dostluğun, kardeşliğin sesi”

 

 Rektör Güder, öğrencilere seslenerek “Radyo Üniversite sizin sesiniz, sizin radyonuz. Radyo Üniversite’nin sesi birlikteliğin, sevginin, dostluğun, kardeşliğin sesidir. Bu sesin çoğalarak, güçlenerek dünyaya yayılması temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 Rektör Güder ve Prof. Dr. Aynur Özfırat tarafından Radyo Üniversite’nin birinci yaşını kutlama pastası kesildikten sonra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli ve Prof. Dr. Mehmet Dalkız ile birlikte radyonun yayın ve yönetmenliğinde çeşitli programlar vesilesiyle görev alan radyo çalışanları, program yapımcı ve sunucularından oluşan ekibe plaket takdiminde bulunuldu.

 

 

 

 Plaket takdiminin ardından sahne alan Radyo Üniversite’de canlı müzik programı yapan ve öğretmenlerden oluşan Grup Yaren’le türküleriyle konuklara ve öğrencilere coşku dolu anlar yaşattı.

 

 Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan “Grup Mesd” verdiği rock konseri ile konukların beğenisini topladı.

 

 Etkinlik davetlilere sunulan ikram ile sona erdi.

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet