Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu okulda ölüm tehlikesi var!!!

Minik yavrularımızın sadece okul zamanlarında değil tatil dönemlerinde de okulların bahçelerinden istifade etmeleri ve okul bahçelerinin tatil dönemle

Eğitim   A+a-


   Minik yavrularımızın sadece okul zamanlarında değil tatil dönemlerinde de okulların bahçelerinden istifade etmeleri ve okul bahçelerinin tatil dönemlerinde atıl kalmaması adına “Okullar Hayat Olsun” projesi 2011 yılında başlatılmıştı. “Yaşayan güvenli alanlar” oluşturma amacını taşıyan bu proje maalesef uygulanmamakta.
Projenin temelini oluşturan YAŞAYAN GÜVENLİ ALANLAR oluşturulması şöyle dursun Dörtyol’un en eski ve köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Orta Okulunda bu tezin tam aksi bir uygulama yıllardır mevcut.
 
   Okul bahçesinde, üzerinde “DİKKAT; ÖLÜM TEHLİKESİ” yazılı bir tabela ile trafo binası mevcut. Muhtemeldir ki okul idaresi bu trafonun kaldırılarak okulun güvenli bir alan olması adına girişimlerde bulunmuştur.
   Ama dün kameralarımızın kaydettiği görüntülerde öğrenciler bu trafonun etrafında oynamakta. Hatta metal kapının üzerine ellerini boyuyarak baskı yapmış ve binanın daha güzel görünmesi için uğraşmışlar.
 
   Öğrenci velileri ise bu durumdan haklı olarak büyük bir tedirginlik yaşamaktalar.
Velilerden bazıları gazetemize yaptıkları açıklamada yağışlı havalarda bu trafonun izolatörlerinden kıvılcımlar çıktığını ve etrafa ateş saçıldığını iddia etmekte.
 
   Sık sık yaşanan elektrik arızalarında okul bahçesine arıza ekiplerinin araçları girip çıkmakta. Çocuklar bahçede oynarken enerji hatları üzerinde bakım ve onarım yapılmakta.
 
   Yaygın basında trafolardaki elektrik kaçaklarından dolayı yaşanan yaralanmalı ve ölümlü kazalara sık sık rastladığımızdan başımıza bir felaket gelmeden uyaralım istedik. Ama konunun takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Ta ki okullar hayat olana ve güvenli yaşam alanları konumuna gelene kadar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Nejdet FIRAT 5 Aralık 2013 Perşembe
Adı geçen Okulun Müdürüyüm. Trafonun kaldırılması için 4 Yıldır çalmadığım kapı kalmadı. Kapı çalmaya devam edeceğim. Trafoyu kaldırana kadar.
son gelişmeler
öne çıkanlar