Skip Navigation Links

“Erzin’in Çehresi Değişti”

Erzin 4'üncü Ulaslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali'ne Ak Parti Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin damgasını vurdu.

Magazin   A+a-


   ERZİN FESTİVALİNE ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN DAMGASINI VURDU
 
   “Erzin’in Çehresi Değişti”
 
   Erzin 4'üncü Ulaslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali'ne Ak Parti Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin damgasını vurdu.
 
   İçmeler kavşağında Festival Kortejine katılan Bakan Ergin’i Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, , Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci başta olmak üzere Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.
  Kortejin Cumhuriyet Meydanına iştiraki ile başlayan Festival’de Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek; “Bilindiği üzere Narenciye şehri olan Erzin’imizin narenciyesinin tanıtımı ve hak ettiği Pazar payına ulaşmak için her yıl düzenlediğimiz festivalimizin bu yıl 4. sünü düzenlemekten ötürü mutluyuz. Bu yıl festivalimizde Bölgedeki gelişmeler nedeniyle daha sade yapmayı uygun gördük. Gayemiz Festivalin Erzin’imizin bütün güzelliklerini sunmak ve tanıtımını yapmaktır. Marka Şehir olmak için çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Narenciyemizin markalaştığının belgesini sizlere takdim etmek den de ayrıca gurur duyuyorum. Erzin için çalışıyor ve emek veriyoruz 4. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivalimize iştirak eden Başta Sayın Bakanım Sadullah Ergin, Bölge Milletvekilim ve tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.
 
   Adalet Bakanı Sadullah Ergin, " Festivalin, yöre narenciyesinin pazardaki değerini artıracağını, ekonomiye daha fazla girdi sağlanacağını söyledi.
   Rusya Krizi Çözüldü
 
   Bu yıl toplanan mahsulün geçen yıla göre daha yüksek olduğunu, fakat pazardaki sıkıntılardan dolayı ihracatta tıkanma yaşandığını ifade eden Ergin, şöyle devam etti: "Dün sayın Başbakanımız Rusya'daydı. Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ile yaptığı görüşmede, narenciye ihracatçılarımızın bu konusu gündeme getirildi. Bunun üzerine Sayın Putin, kendi başbakan 1. yardımcısını görevlendirdi. Türkiye'de de Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın başkanlığında bir komite oluşturuldu ve bu komite, kapanan sebze, meyve hallerinin yenisini inşa etmek üzere bir çalışma heyeti oluşturdu. Böylece kısa sürede ihracatçının bu problem çözülecek, ihracatta yaşanan tıkanıklık aşılacak. Bu müjdeyi bugün Erzinlilere vermek istiyorum" dedi.
Hatay'ın, narenciye üretimi bakımından Türkiye sıralamasında 3. olduğuna dikkat çeken Ergin, "Narenciye, Hatay için önemli katma değer. Türkiye'de Adana ve Mersin'den sonra en fazla üretimin yapıldığı yer ama Hatay'ın da yükünü çeken bu bölge. Bunun için bu yöredeki üreticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
   Erzin’in Çehresi Değişti!
 
   Konuşmasının son bölümünde Erzin’in çehresinin değiştiğinin altını çizen Bakan Ergin, “Görüyorum ki Erzin Kanalizasyonunu çözüyor, Kapalı Spor Salonunu bitirmek üzere, Kültür Sarayının yapımına devam ediyor ve bu başarının uyumlu bir çalışmanın sonucu olduğunu hem vatandaşlar hem de bizler görmekteyiz” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise, narenciye üretiminde emeği geçen tüm üreticiye teşekkür ederek Festivalin hem narenciye hem de Erzin’in tanıtımında büyük katkı sağladığını söyledi.
 
   Erzin'deki narenciye üretiminin gerek ülkede gerekse uluslararası piyasada tanınmasında en büyük katkıyı üreticilerin sunduğunu belirten Erzin Kaymakamı İskender Yönden, yurt ekonomisine ciddi katkıda bulunan narenciye üretiminin devam etmesi gerektiğini aktardı.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet