Skip Navigation Links

Antakya'lı Oyuncuya Redhack Gözaltısı.

Atay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Hatay Antakya'daki ailesinin yanına gitmek için uçağa binmek üzereyken Atatürk Havalimanı'nda gözaltına

Gündem   A+a-

Polis, Barış Atay'ın evinde de arama yaptı.

 

Atay ile birlikte 7 kişi hakkında arama ve yakalama kararı olduğu, Atay dışında ikisinin daha gözaltına alındığı, o kişilerin de evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.

 

Barış Atay'ın avukatı Efkan Bolaç, gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldüğünü ifade etti.

 

Avukat Bolaç yaptığı açıklamada, gözaltında tutulan Barış Atay'la görüştüğünü, durumunun iyi olduğunu, "neden gözaltında olduğunu anlamadığını ve konuyla ilgili bilgisinin olmadığını" söyledi.

 

Avukat Sera Kedigil de "Atay'a bilişim sisteminin işleyişini engellemek suçunun isnat edildiğini, arama ve gözaltı kararına itiraz edildiğini, suçlamanın örgütle alakalı olmadığını” açıkladı.

 

Soruşturma, Ankara Emniyeti Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Ethemoğlu tarafından yürütülüyor. Dosyada gizlilik kararı olduğu için avukatlara ve şüphelilere detaylı bilgi verilmedi.

 

Gözaltına alınanlar ifade vermek üzere Ankara'ya götürülecek.

 

Gezi Parkı protestolarına destek veren ve muhalif bir çizgide yer alan Atay, ODTÜ eylemlerine de destek vermişti.

 

Atay, ÖDTÜ'lü öğrenciler için kaleme aldığı bir yazıda, "Bu bir özgürlük mücadelesi bu bir varoluş kavgasıdır. Yanınızdayiz, hiç vazgeçmeden, geri adım atmadan" ifadelerini kullanmıştı.

 

"Arka Sıradakiler" dizisindeki "Saffet" rolüyle ünlenen Atay, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı "Hayat Devam Ediyor" dizisinde de rol alıyordu.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet