Skip Navigation Links

Yurtta Sulh Cihanda Sulh

Mustafa Kemal Üniversitesi 7. Akademik Değişim Programları Seminerlerine Katıldı

Gündem   A+a-

 

 

 Değişim Programları Semineri

 

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen “7. Akademik Değişim Programları Eğitim Semineri” 14-15 Kasım tarihleri arasında İzmir Çeşme’de gerçekleştirildi.

Seminerlere MKÜ’den Strateji Daire Başkanı Ünal Dönmez, İç Denetim Biriminden Şevki Işık, Farabi Kurum Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Volkan Kılıç, Ofis Şefi Semra Bilselile Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Kazım Gündüz ve Uzman Murat Öz katıldı.

 

 

Yükseköğretim Kurulu adına başkan vekili Prof.Dr. Şaban H. Çalış daha önce yapılan seminerlerden farklı olarak ilk defa yükseköğretim kurumları ile dışındaki paydaş kuruluşlardan (sayıştay, maliye, dış ve iç işleri bakanlığı, emniyet müdürlüğü, kredi yurtlar kurumu vb) davetlilerin katıldığını belirterek davetlilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

Toplantılarda bilgi paylaşımdan ziyade birbirimiz ile temas kurmanın,empati kültürünü geliştireceğini ve daha başarılı olunabileceği kanaati üzerinde duruldu.

Prof.Dr. Şaban Çalış, Farabi programı ve Türk Yüksek Öğretimini bir bütün olarak değerlendirdiklerini ve birbiri ile fiziki anlamda temas kurmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Mevlana programının ise Ülkenin bir prestij programı olduğunu aktaran Çalış, bunun Türkiye'nin dünyaya bir marka olarak lanse edilebileceği bir program olduğunu ve program kapsamında dünyanın değişik bölgelerinde ders alabilmek ve ders verebilmemin mümkün hale geldiğini kaydetti.

 

 

 

Çalış, Türkiye’de yaşayan insanların “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” isteyen bir millet anlayışı içerisinde olduğunu vebu programlar sayesinde barışa katkı yapabileceklerinin altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet