Skip Navigation Links

Direnen gençlerimiz onurumuzdur!

CHP Hatay Milletvekili Av.Refik ERYILMAZ Hatay'da Taksim gezi parkı eylemleri nedeniyle tutuklananların yargılandığı Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde g

Politika   A+a-

 
   CHP Hatay Milletvekili Av.Refik ERYILMAZ Hatay'da Taksim gezi parkı eylemleri nedeniyle tutuklananların yargılandığı Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya katıldı.
 
   Duruşma hakkında bilgi veren Milletvekili ERYILMAZ:DİRENEN GENÇLERİMİZ ONURUMUZDUR.
 
   “Taksim gezi parkı direnişine destek vermek üzere ilimizde gerçekleşen demokrasi ve özgürlük talepli barışçıl gösterilere katılan gençlerimize yönelik AKP'nin gerici zihniyeti dört ay önce tutuklama furyası gerçekleştirmişti. Adana F tipi cezaevine konulan 14'ü tutuklu 27 sanığın yargılaması 19 Kasım 2013 Salı günü gerçekleştirildi.
 
  Duruşma öncesinde Antakya'dan gelen tutuklu yakınları, Adana'daki meslek örgütleri, sendikalar, siyasi kurumlardan oluşan yoğun katılımlı sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımız tarafından Atatürk Parkından Adana Adliyesine yürüyüş gerçekleştirdi. Daha önce gençlerimizi tutuklu bulundukları Adana F tipi cezaevinde ziyaret etmiştim. Mahkemede onları yalnız bırakmayacağıma dair söz vermiştim. İnanın o gençlerimizin hiçbiri suçlu değildir. Onlarla tek tek görüştüm hepsi üniversite öğrencisi ve hiçbirinin sabıkası yok. Suçlamalar tamamen hayali ve gerçek dışıdır. Gençlerimiz tutuklayanlar halkımıza gözdağı vermeyi amaçlamıştır. Herkes çok iyi bilsin ki o gençler bizim onurumuzdur. Onlar ülkemizin geleceği ve umududur.
 
   Gençlerimize terörist damgası vurmaya çalışan gerici, faşist zihniyete kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Gençlerimizi yalnız bırakmamak için duruşmayı Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ve Ahmet Atakan'ın ailesi ile birlikte takip ettim. Adana 8.Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmada tutuklu sanıkların savunmasını tamamlamasının ardından Cumhuriyet Savcılığı tutuklu 14 sanığın 8 inin tahliyesini talep etti. Avukat arkadaşlarımızın savunmalarının ardından karar için ara verildi. Uzun bir arayı müteakip beklediğimiz karar açıklandı. Tutuklu bütün gençlerimizin tutukluluk sürelerini göz önünde bulunduran Adana 8. ağır ceza mahkemesi 14 tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Gençlerimize bu haklı mücadelesinde destek veren ve tahliye edildikleri güne kadar onları yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. AKP faşizmine karşı direnen, gençlerimizin ve ezilen halkımızın her zaman yanında olduğumuzu ve haklı mücadelelerini sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha ilan ediyorum.
 
   Ülkemizin geleceği ve umudu olan gençlerimize terörist damgası vurulmasına ve geleceğinin karartılmasına asla seyirci kalmayacağız. Gezi direnişi nedeniyle değişik tarihlerde tutuklanan, soruşturma geçiren bütün vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bu dava ve soruşturma süreçlerini yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. AKP hükümetini bu cadı avından derhal vazgeçmeye ve vatandaşlarımızın meşru, demokratik haklarına saygı göstermeye davet ediyorum.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet