Skip Navigation Links

Metin ÖNDE Adana'da TÜRK İŞ Tarafından Coşkuyla Karşılandı

Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Sorumlusu Metin Önde, Türk İş Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu tarafından sevgi ve coşku ile karşılandı.

Gündem   A+a-


   Metin ÖNDE Adana'da TÜRK İŞ Tarafından Coşkuyla Karşılandı
 
   Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Sorumlusu Metin Önde, Türk İş Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu tarafından sevgi ve coşku ile karşılandı.
 
   Korku duvarlarının yıkılarak İsdemir işçilerinin Türk Metal sendikasına geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Türk İş Genel Başkanı Metin ÖNDE ile uzunca bir süre sohbet etti. Samimi ve içten davranışları ile dikkat çeken sohbete diğer yönetim kurulu üyeleride ortak oldu.
 
   Metin ÖNDE ile resim çektirmek isteyen genel başkan yönetim kurulu üyeleri ve diğer sendika şube başkanlarını da yanına alarak poz verirken Metin ÖNDE'yi hemen yanına çekerek ona verdiği değeri ve kıymeti dosta düşmana göstermek ister gibiydi.
   Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır başkanlada sohbet eden Türkİş genel başkanı, gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
   Çalışma yaşamında gelişmeler ve iş sağlığı güvenliği eğitim seminerine 20 ilden şube başkanları katıldı.
 
   Adana valisi Hüseyin Avni COŞ'un da katılımda bulunduğu seminerde Vali COŞ, Türk İş'in bugüne kadar kırmadan dökmeden sokağa çıkmadan en iyi sonuçları alan sendika olması nedeniyle teşekkür etti. Böylesi sminer ve toplantıların Adana 'da yapılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Vali COŞ, bundan sonra düzenlenecek konferans ve seminerler içinde valilik olarak üzerlerinme düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Bir işçinin bile burnunun kanamasının kendilerini derinden üzeceğini belirten Vali COŞ, bu nedenle iş güvenliğinin önemli bir konu olduğunu, yurdun çeşitli bölgelerinda gelen şube başkanlarının Adana'da olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek hepinizi yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum dedi.
Kendisi de Adanalı olan Türk İş Genel Mali Sekreteri;
 
   "Sizleri ayrı ayrı selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum. Adana'nın çocuğu olarak sizlere hoşgeldiniz diyorum. Tür İş olarak hedefe ulaşmakta hep olumlu davranışlar içinde olduk ve işi masada çözdük.
 
   Kırmadık dökmedik hukuka aykırı davranışlar içinde olmadık. Türk İş demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Türk İş'le müzakere etmeden çalışma hayatına barış getirilemez. Bu toplantılar bizim için henüz başlangıç.
 
   Amacımız yol gösterici olabilmek. Yasalara yeni düzenlemeler getirerek örgütlenmenin yollarını açmalıyız. Türkiye'nin nüfusu 40 Milyon iken Türk İş'in 2 Milyon üyesi vardı. Örgütlenmenin önünün tıkanmasıyla bu sayı çok gerilere düştü.
Siyasiler mutlaka üzerlerine düşeni yapmalı ve örgütlemenin önünü açmalıdırlar. Mevcut hükümetten bunu bekliyoruz. Bir Adana'lı olarak sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyorum, tekrar hoş geldiniz" dedi.
 
  Türk iş Genel Başkanı
"Sevgili arkadaşlarım 20 ilden bu davete icabet eden kıymetli kardeşlerim, şahsım ve yönetim kurulum adına hepinizi selamlıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yönetime kısa bir süre önce gelmelerine karşın hızlı ve duyarlı bir şekilde hareket ettiklerini sorunları tespit edip çözüm ürettiklerini söyleyen genel başkan örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, taşeronlaşmanın kaldırılması noktasında sarfettikleri çabalardan bahsetti. Konuyla alakalı açılan davalardan da bahseden genel başkan, önce ciddiye almadılar, ama mahkeme karar veripte ödeyecekleri yüklü tazmnatı görünce şok oldular dedi.
 
   Şube başkanlarına seslenen genel başkan, siyasi tercihleri konusunda kim nereye isterse oraya oy vberebilir bu kimseyi ilgilendirmez. Ama ben sizlerden daima başarı ve kaliteli çalışmalar bekliyorum. Oturmak yok çalışağız ve iş yaşamına kalite getirebilmek için koşturacağız dedi. Kıdem tazminatı konusunda kendisinede sık sık soru sorulduğunu söyleyen genel başkan kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini 1 gün dahi iş yaşamında olanların kıdem tazminatı konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını ancak gelecek ile ilgili bir sıkıntının altına da imza atarak böylesi bir sorumsuzluğa katkı sunmayacaklarını belirtti.
 
   Taşeronlaşmanın bir ayıba dönüştüğünü belrten genel başkan bu ayıbı bu noktaya taşıyanlar çözmeli. Bizim görevimiz yaşanan sıkıntıyı en asgariye indirebilmek.
 
   Makam Kadıya Mülk Değil
 
   Tam olmak ancak ancak peygamberlere aittir. Hepimizin eksiklikleri vardır. Aldığımız bu kutsal nöbeti zamanı geldiğinde bizde başka arkadaşlarımıza devredeceğiz.
Şunu tekrar belirtmek istiyorum kim nereye istiyorsa oraya siyasi tercihini yaparak oy vermekte özgürdür. Ancak sendika olarak size yakın olan siyasilere oy vermelisiniz.
Siyasiler ve bürokratlar bizim işimize karışmasın.
 
   İsdemir'de ki işçi kardeşlerimizi yakından takip ediyoruz. Kim bizimle çalışmak istiyorsa buyursun gelsin. Kavga, gürültü, iftira, ihanet gibi söylemlerle bize gelecek işçi varsa gelmesin istemiyoruz.
 
   Sendikamızı tercih ederek buyurup gelen işçi kardeşlerimiz içinde yapılması gerekenler noktasında her şey yapılır. Destekler arkalarında durur kazanımları için elimizden geleni yaparız dedi.
 
 
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet