Skip Navigation Links

Hüseyin Şanlı’dan Ağlatan Kerbela Konferansı

İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği, Hz. Hüseyin ve Kerbela konulu bir konferans düzenledi. Konferansı AKAD İnanç Önderlerinden Şeyh Hüseyin

Kültür Sanat   A+a-


Hüseyin Şanlı'dan ağlatan kerbela konferansı... ile 8gunhaber
 
   Hüseyin Şanlı’dan Ağlatan Kerbela Konferansı
 
   İskenderun Alevi Kültürü’nü Araştırma Derneği, Hz. Hüseyin ve Kerbela konulu bir konferans düzenledi. Konferansı AKAD İnanç Önderlerinden Şeyh Hüseyin Şanlı verdi.
Kerbela şehitleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhuna bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan konferansa, Alevi inanç önderleri, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Arsuz Belediye Başkan Aday Adayları Elektrik Mühendisi Nazım Culha ve Avukat Necati Yıldız, Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Yılmaz gibi isimlerin yanı sıra vatandaşların ilgisi oldukça güzeldi.
 
   Yoğun katılımın gözlendiği konferansta Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği olayların iç yüzünün anlatıldığı anlarda Grand Plaza’da gözyaşlarına hakim olamayanlar çoğunluktaydı.
 

 
   İskenderun AKAD Başkan Vekili Hamit Reyhani, İslam tarihinde kara bir leke olarak yer alan Kerbela vakasını işlemek üzere toplanıldığını belirtirken, Hz Hüseyin’in 10 Muharrem tarihinde Kerbela’da; Allah, peygamber ve din ile ilgisi bulunmayan Ehl-i Beyt ve din düşmanı Muaviye oğlu Yezid ordusu tarafından şehit edildiğini söyledi.
Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)’nin Ehl-i Beyt ile ilgili hadislerine dikkat çeken Şeyh Hüseyin Şanlı, Ehl-i Beyt’e sarılmanın önemine vurgu yapan Hazreti Muhammed’in, “Ehl-i Beyt’e sarılırsanız yanlış yola sapmazsınız” sözünü hatırlattı.
Hazreti Peygamber’in sürekli olarak Ehl_i Bey-i işaret ettiğini belirten Hüseyin Şanlı, “Hazreti Muhammed’in vasiyeti tutulmadı. Hazreti Fatıma’ya zulüm edildi, çocuğunun düşürülmesine sebep olundu. Hazreti Ali’nin hakkı yenildi. Hazreti Hasan’a ihanet edilerek zehirlendi. En son ve en acısı Hazreti Hüseyin, yani Cennet gençlerinin efendisi dedesinin gülü, otursa da kalksa da imam olan, dedesinin sözleriyle imamlığı tescil edilen Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği gündür 10 Muharrem” dedi.
Ehl-i Beyt’i anmanın bir ibadet olduğunu belirten Hüseyin Şanlı, Hazreti Muhammed’in bir hadisinde “Ali’yi zikretmek ibadettir. Ehl-i Beyt’i zikretmek ibadettir” diyerek salondaki dinleyenlere seslendi.
 

 
Hüseyin Şanlı’dan Ağlatan Kerbela Konferansı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet