Skip Navigation Links

CHP'li vekillerden grevdeki işçilere tam destek

Çelik İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varamadığı İskenderun OSB'de faaliyet gösteren İtalyan ve İspanyol ortaklı Befesa

Gündem   A+a-


 
CHP’li vekillerden grevdeki işçilere tam destek
 
Çelik İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varamadığı İskenderun OSB'de faaliyet gösteren İtalyan ve İspanyol ortaklı Befesa Silvermet adlı çeliktozu geri dönüşüm fabrikasında başlattığı greve destek sürüyor.
Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl ile İskenderun CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetiminin yanı sıra Çelik-İş Sendikası Adana Şubesi ve Hizmet İş Sendikası İskenderun Şubesi de işçileri ziyaret edip, sendika yöneticileriyle görüştü ve grevde emeğin yanında yer aldıklarını söyledi.
100 çalışanın katıldığı ve 16 Temmuz'da başlayan grevin hak mücadelesi kazanıncaya kadar süreceğini belirten Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, alt komisyon ve komisyonlardan geçen ve tüm siyasi partilerin üzerinde uzlaşmaya vardığı toplu iş yasasının, gizli bir el tarafından meclise gelmesinin engellendiğini söyledi. Gül, "Bu gizli el, Türkiye'deki işadamları ve sermaya sahipleridir. Onlar kredide, rantta Avrupa Birliği normlarını isterken, işçi haklarında Afrika ve Asya kriterlerini savunuyorlar. Biz her şeyde AB kriterlerini istiyoruz" dedi. Yabancı sermayaye karşı olmadıklarını, ama ülkemizdeki işçileri 'ucuz köle' olarak gören sermayeye karşı olduklarını anlatan Gül, "ILO normlarını uygulayan sermaye istiyoruz. Bunun için grev başladı ve başarıya ulaşılana kadar da sürecektir" diye konuştu.
Greve çıkan işçileri cesaretleri nedeniyle kutlayan ve yanlarında olduklarını belirten Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, ülkemizde gizli elin yanı sıra 'açık el'in de bulunduğunu anlatıp, "Bu el AKP iktidarıdır. 10 yıldır işçi, emekçi, emekli, öğrenci, köylü, üreticiye yönelik zulüm düzeni var. Bu açık el, 12 Eylül'ün bile cesaret edemediği işçinin kıdem tazminatı hakkını yıllardır bir maaşla sınırlamaya çalışıyor" ifadesini belirtti. Hatay Milletvekilleri Eryılmaz, ise, başarıya ulaşmak ve haklara sahip olmak için işçilere birlikte hareket etme çağrısı yaparken, milletvekili Akgöl ise hükümetin hakkını arayan kesim istemeyip, bağımlı toplumu tercih ettiğini ve bunu yaratmaya çalıştığını kaydetti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet