Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Açtığın Yolda Gösterdiğin Hedefe Yürüyeceğiz!

CHP İskenderun Gençlik Kolları, 'ATA'ya Özlem Sergisi' ile vatandaşlarla buluşturdular.

Gündem   A+a-

 ATA'YA ÖZLEM SERGİSİ

 

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen ve yönetimi sabah saat 09:05'te anıt alanına Ata'nın huzuruna çıktıktan sonra Havuzlu Çarşı'da Atatürk'ün bilinmeyen 26 resmini "ATA'ya Özlem Sergisi" ile vatandaşlarla buluşturdular. 700 tane Atatürk ve Türk bayrağı motifli balonu çocuklara ve gençlere dağıttılar. Aynı zamanda ün boyu Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler dönüşümlü olarak çaldı.

 

 

 

 

Chp İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla şu açıklamalarda bulundu: Bu sonsuz sevgi, 10 Kasımlardaki bu derin hüzün hep anlamsız gelir "bağzı" insanlara. "Neden?" derler hep. Cevabımız açık; tarih boyunca hiçbir devlet liderinin gelişi ve gidişi bu kadar çok şeyi değiştirmedi. O gençlik yıllarından itibaren her zaman kendinden önce "Vatanım!" dedi. Bir damlaydı Anadolu'daki kan gölünde, vatanıyla birleşti tüm düşmanları yutacak deniz oldu. Yeri geldi isyancı oldu, din düşmanı oldu "bağzı"larına göre, yeri geldi kalacak yeri yoktu, beş parasız oldu. Ama dönmedi davasından, "Türk Milleti" dedi, "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Vatanı kurtardı amansız düşmanların elinden, yetmedi "Benim milletim" dedi "Bu şanlı vatan, bu şanlı millet" en iyisini hakkeder her şeyin. Bu hayata gözlerini yumana kadar, aydınlığın o parlak ışığıyla aydınlattı dört bir yanını memleketin.

 

 

 

O'nun aramızdan ayrılışının 75. yılında biz tekrar hatırlatıyoruz; "açtığın yolda gösterdiğin hedefe yürüyeceğiz"

 

Herkese nasip olmaz ölümsüz olmak. Biz senin fikirlerinle aklımızda, yaptıklarınla kalbimizde yaşatacağız. Sonsuza kadar.

 

Bu sergiyi açmamızda katkısı olan Arsuz ADD Başkanı Ercan Güçlü'ye teşekkürü bir borç biliriz.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar