Skip Navigation Links

'Saat Kaç' belgeseli ilgiyle izlendi

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı sebebiyle TGB ve İP Meclis Kültür Sanat evinde ortak bir etkinlik düzenledi.

Kültür Sanat   A+a-

 
   10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı sebebiyle TGB ve İP Meclis Kültür Sanat evinde ortak bir etkinlik düzenledi.
 
   İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Cumhuriyet Gazetesinin hazırladığı “ Saat Kaç” belgeseli katılımcılara izletildi.
 
    Belgesel’in ardında etkinlikte konuşma yapan Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Başkanı Mehmet Ali Demirel, “Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Atatürk bu ülkeyi bıraktığında tam bağımsız bir ülkeydik. Türklüğü sildirmeyiz. AKP Hükümeti Laikliği ayaklar altına aldı. İktidar Mustafa Kemal Atatürk’ün İzlerini silmek istiyor” dedi.
Ülkeyi AKP ‘den kurtarmanın tek yolunun CHP, MHP ve İP’ nin birleşmesi olarak yorumlayan Demirel sözlerini şu ifadelerle noktaladı, “Ey CHP, MHP ve İP birleşip Atatürk Türkiye’sini kuracak mısınız? Biz Atatürk’te birleşmesini istiyoruz” dedi.
Atatürk arkasında çok büyük bir eser bıraktı ifadeleri ile sözlerine başlayan Çekmece Belediye Başkanı Cafer Özenir, “Biz değerlerimizin önemini kaybettikten sonra anlıyoruz. Biz Atatürk’ün değerini Atatürk aramızdan ayrıldıktan sonra anladık. Atatürk çatısı altında birleşmek için Atatürk ruhu lazım” diye konuştu.
 
   Bazı kurumların Atatürk’ü anma etkinliğine katılımın olmaması yönünde polemik yarattığını iddia eden Çekmece Belediye Başkanı Cafer Özenir, “Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetine sahip çıkalım” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.
 
   İşçi Partisi olarak Atatürk’te birleşme hedefini daha önceden koyduklarını hatırlatan İşçi Partisi Hatay İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, “Biz mesajı aldık. İnşallah diğer Partilerde mesajı alırlar. Biz 10 Kasım’ı mücadele günü olarak görüyoruz. Atatürk sevgisini yok edemeyecekler. Özgür yurttaş bilinci yerleşti” dedi.
 
   Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkedeki tüm etnik grupları birleştirerek bu ülkeyi kurduğunu hatırlatan İP Hatay İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, “AKP Hükümeti ülkeyi bölerek yönetmeyi tercih ediyor. Bu millet AKP’den uyguladığı politikalarının hesabını soracak. AKP dil birliğini kaldırarak bölünmeyi başlattı. Görevimiz Türkiye’yi AKP’den kurtarmaktır” diyerek sözlerini noktaladı.
 
   Konuşmaların ardından etkinli sona erdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet