Skip Navigation Links

Açlıktan Bir Çocuk Ölmüştü ...

İskenderun’da faaliyet gösteren ve yerel bir dernek olan Yaren Yardım Gönülleri Derneği, Dünyanın en fakir ülkesi olan Nijer’de kurban organizasyonu d

Yaşam   A+a-

Bölgemizde Suriyeli mültecilere yardımlarıyla tanıdığımız YAREN Yardım Gönülleri Derneği, daha önce de ÇAD ve SOMALİ de su kuyuları açmıştı.


Düzenledikleri ‘’KURBAN(IM) SANA’’ kampanyasıyla Nijer’in başkenti Niamey’e 90km uzaklıktaki TERA kasabasında kurbanları kesen dernek yöneticisi ve basın sözcüsü İlker Karagöz’’ Bize teslim edilen emanetleri zamanında yerine ulaştırmanın mutluluğu elbette önemliydi ama daha önemlisi gerçek ihtiyaç sahiplerinin yüzündeki sevinç ifadesini görmekti.

İnanın bu her şeye bedel’’ dedi. Daha sonra sözlerine şöyle devam eden Karagöz ‘’1.Milyon 300 bin km2 yüz ölçümü var ama nüfusu 2010 sayımlarında sadece 17.5 milyon. Çünkü ülkenin %90’a yakını çöl, yaşam şartları çok ağır, insanca yaşamanın asgari şartları bile mevcut değil.


İçme suyu hayır severlerin mahallelerde açtırdığı su kuyularından temin edilirken, her türlü temizlik için ise küçük göletler kullanılıyor. Maalesef hayvanlarla insanların aynı sudan ihtiyaçlarını gördüğü bir ülke Nijer…

Bayramın 2.günü Tera’nın uzak köylerinde kurbanlarımızı kesip aracımızla dönerken, yol kenarında tek göz yerel evlere rastladık. Durup hal ve hatırlarını sormak istedik.

Tek odalı evde 3’ü çocuk olmak üzere 5 kişi yaşıyordu. Küçük çocuk annesinin kucağında ve hiç iyi görünmüyordu. Elimizde o an gıda kalmamıştı ama, aracımızın bagajında kıyafet vardı.


Ailenin her ferdine birer ikişer verdik. Ancak tekrar gelip gıda ve canlı keçi getirip hediye edelim diye konuştuk. Canlı keçi diyorum çünkü en azından çocukların karnına temiz ve besleyici bir şeyler girsin istedik.


3.günü kurban kesimlerimiz çok yoğun olduğu için uğrayamadık ama aile aklımızdan hiç çıkmıyordu.


4.günü sabah ilk işimiz bol miktarda gıda, çocuk maması birde canlı keçi alarak, büyük bir sevinçle ailenin yanına gittik, ancak o küçük çoçuğu görememiştik.


Anneye sorduğumuzda maalesef öldüğünü söyledi. Yetişememiştik…

Açlıktan bir çocuk ölmüştü…

Kendimizi suçlayıp ellerimizdekileri bırakıp ayrıldık.”

Önümüzdeki yıl tekrar Nijer’de kurban organizasyonu düzenleyip, ancak bu sefer canlı keçi sayısını arttırmak istediklerini vurgulayan İlker KARAGÖZ, ayrıntılı fotoğrafları derneğin sitesinde bulunabileceğini ifade etti. Bu hayırlı çalışma için dernek yönetimine çok teşekkür ediyoruz.

 

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet