Skip Navigation Links

'Sahip çıkın!'

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, son zamanlarda öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınayarak, 'Milli Eğitim Bakanı Ömer Din

Gündem   A+a-

 
“Sahip çıkın!”
 
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, son zamanlarda öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınayarak, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlere sahip çıkmalıdır” dedi.
Akça, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını ve hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberlerin basına yansıdığını kaydetti.
Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerin can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yaptığını savunan Başkan Akça, uygulanan şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere sahip çıkmasını beklediklerini söyledi.
Okulların büyük bölümünde hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığını iddia edildiğini söyleyen Akça, “Okullarda rehberlik hizmetleri yetersizdir. Rehber öğretmeni bulunan okul sayısı çok azdır. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filmlerde öğrencileri şiddete yöneltmektedir. Okullarda çeteleşme vardır. Güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalarla tehdit boyutunda gruplaşmaları itibar ve ayrıcalık kazanmak olarak gören bazı öğrenciler, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır. Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır” diye konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet