Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Huzur 'Başar'ıldı

İskenderun Polisi, 27 Ekim 2013 Pazar günü, Karaağaç Beldesi-Efem Kafe’de mahalle sakinleri ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Gündem   A+a-

 
    HUZUR BAŞAR’ILDI
 
   İskenderun Polisi, 27 Ekim 2013 Pazar günü, Karaağaç Beldesi-Efem Kafe’de mahalle sakinleri ve muhtarlar ile bir araya geldi.
 
   Toplantıya Karaağaç Beldesi mahalle muhtarları,mahalle sakinleri, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz BAŞAR, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Süleyman COŞKUN, İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri katıldılar.
 
   Güvenlik hizmetlerine toplumun katılım ve desteğini sağlamak, Toplum-Polis ilişkilerini geliştirmek, suçla mücadeleyi güçlendirmek ve polislik hizmetlerinde toplumun güvenlik memnuniyetini yükseltmek, vatandaşın istek ve şikâyetlerini tespit ederek güvenlik sorunlarını çözüme kavuşturmakamaçlarına yönelik huzur toplantısında; İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri; genel güvenlik, ikametten hırsızlık, iş yerinden hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşıalınabilecek tedbirler konusunda mahalle sakinlerini bilgilendirdiler.
   Toplantıda söz alan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz BAŞAR, ilçenin asayiş ve güvenliği için halkla birlikte çalışmak istediklerini, bu kapsamda camlarını açık bırakmamaları, kapılarını kilitlemeleri, işyerlerine kamera konması yönünde mahalle sakinlerinin birbirlerini uyarmalarını istedi.
 
  Mahallesakinlerinin, evlerinin önüne gelen tanımadıkları araştırmalarını, şüpheli durumda 155 Polis İmdat’ı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.
 
  Ayrıca son dönemlerde artan kontör dolandırıcılığına karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. “Polis ve adli makamlar hiçbir zaman vatandaştan para istemez” dedi. Vatandaşların her konuda hiç çekinmeden 155'i arayabileceklerini anlattı. Huzur toplantısında ayrıcamahallenin huzuru adına alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Başar,toplantıya katılan mahalle sakini ve muhtarlara teşekkür ederek: “Kentimizin ücrada kalmış noktalarında, ekip denetimlerimizi arttırdık. 155 Polis ihbar hattına gelen tüm ihbarları titizlikle değerlendirdik, değerlendiriyoruz. Suçlarla mücadelede ciddi atılımlar yaptık. Bunda halkımızın ve polisin duyarlı katkısı var. Kanunlar toplumsal düzeni koruma aracıdır.Kötü niyetli insanlar her zaman toplum içinde bulunmaktadır. Dikkatli ve duyarlı davranarak onlara fırsat vermeyeceğiz. Polisin her an her yerde olması mümkün değildir. Ama sizler sürekli evlerinizde veya sokaklardasınız, sokakta bir insan demek iki göz, iki kamera demektir, çevrede suç oluşturabilecek şüpheli olay, kişi ve araçları polise bildirin, biz sizler için varız.” dedi.
  Huzur toplantısında mahalle sakinleri ve muhtarlar tek tek söz alıp beldenin sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini belirttiler. Emniyet, asayiş ve trafik konuları dışında sorunlarını da dile getiren katılımcılar,İskenderun Polisinden diğer kurumlarla irtibata geçerek sorunlarının çözümünü istediler.
Mahalle sakinleri ve muhtarlar, Karaağaç Polis Merkezinin mahallede önemli fonksiyonu olduğunu, bu nedenle tekrar açılmasını istediklerini, bölgede huzur ve güvenin İskenderun Polisince sağlandığını, bu nedenle İskenderun polisinin çalışmasından memnun olduklarını , bu tür toplantıların daha sık yapılması gerektiğini dile getirdiler. Katılımcılar toplantıdan dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ettiler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar