Skip Navigation Links

Biz Hiçbir Zaman Namusumuzu Masada Bırakmadık!!!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İskenderun’da çelik işçisiyle kucaklaştı.

Gündem   A+a-

 Metin Önde’nin de Türk Metal’e katıldığı Grand Plaza’daki törende konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Biz toplu sözleşme masalarında kelle koltukta ama başımız dik gireriz. Tek kuruş için canımızı verir ama masada namusumuzu bırakmayız. Sendikacılık yürek işidir…

 

Biz Hiçbir Zaman Namusumuzu Masada Bırakmadık!!!

 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İskenderun’da çelik işçisiyle kucaklaştı.

İsdemir’de işçilerin yoğun bir şekilde geçiş yaptıkları Türk Metal Sendikası’nın İskenderun’daki bu buluşması, yakında hareketleri bir döneme girileceği izlenimi bıraktı.

Genel Başkanları Pevrul Kavlak’ı İskenderun’a gelirken araçları ile takip eden çelik işçileri, Grand Plaza’yı doldurdu.


 

 

 

Grand Plaza’da yankılanan “Adam Gibi” şarkısı onlarca kez yeniden dinlendi. Türk Metal Sendikası’na katılan Metin Önde’nin en sevdiği şarkılardan biri olan “Adam Gibi” şarkısı, salondaki çelik işçileri tarafından da söylenerek, Çelik İş Sendikası’na gönderme yapıldı.

 

 

Türk Metal Sendikası’na geçen Çelik İş Sendikası’ndan istifa eden Metin Önde ve AK Parti ile CHP’li bir çok sendikacının da rozetlerinin takıldığı törende konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, sahip oldukları tüm tesislerin Türk Metal üyesi işçilerin olduğunu ve sosyal sendikacılık yaparak da büyük bir çığır açtıklarını söyledi. Sosyal tesislerini anlattıktan sonra İskenderun’a da bir sosyal tesis sözü veren Pevrul Kavlak, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e ağır ithamlarda bulundu.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ü imzaladığı toplu sözleşme nedeniyle de eleştiren Pevrul Kavlak, İsdemir İşçisinin Erdemir işçisinden çok daha geri konumda olmasının yegane nedeni olarak da Cengiz Gül’ü gösterdi.

 

 

 

 

Konuşması işçiler tarafından sıkça kesilen ve tezahüratlarla desteklenen Pevrul Kavlak, “Çakallar hakkını yağmalarken terini silmek kolay değildir.. Dik durmak, adam gibi durmak kolay değildir. Gün gelir hesap sorulur. Hesap sormak şerefli insanların işidir. Hakkına hukukuna sahip çıkan insanların işidir. Bizim için emek kutsaldır. Biz kutsallarını asla tartışmayız. Biz toplu sözleşme masalarında kelle koltukta ama başımız dik gireriz. Tek kuruş için canımızı verir ama masada namusumuzu bırakmayız. Sendikacılık yürek işidir. Sendikacılık 11 adamla top peşinde koşmak değil, transfer masalarında emeği heba etmek değildir. Onun için buradayız. “

 

 

 

Sosyal sendikacılık ve diğer sendikalarla aralarındaki farkları anlatan Kavlak, Sosyal sendikacılık Dünya’da eşi olmayan bir sendikacılık örneğidir. Biz sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Sadece üyelerimize değil, eş ve çocukların eğitimi ve geleceği için çalışıyoruz. Başkaları için hayal bizim için gerçek olanları anlatıyorum. Bazıları bunları hayal bile edemezler. Sahip olduğumuz tesisler, yatırımlar zor günlerimizin teminatı olacaktır. Grevlerimizde işçimizin her ay hesabına bin TL maaş yatırarak, onların çocuklarının yataklarına aç girmelerine gönlümüz razı olmadı. Ereğli Vakfı’nın kasasındaki para 800 trilyondur.” Dedi.

 

 

 

Cengiz Gül’e yüklenen Pevrul Kavlak, “İsdemir’de postabaşlarınınünvanları ve yetkileri elerinden alındı. Usta işçi adı altında düz işçi oldular. Senin yüzünden kadrolarını kaybettiler. Sana inandıkları için kadrolarından oldular. Orada konser veriyor. Eğer biraz utanması olsaydı, gelir bunları üyelerine anlatırdı. Artık Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü Türk Metal var. Sendikacılık, şahsiyet ister, onur, şeref ister. Çünkü sendikacılık, zalime sömürüye karşı dik duruştur.” Diyerek ağır konuştu.

 

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet