Skip Navigation Links

Rhossos Rotana Hotel ‘in Temeli Atıldı..

İskenderun Körfezi ve Türkiye’nin ikinci büyük ilçesi Arsuz’un ilk 5 yıldız oteli Rhossos Rotana Hotel’in temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ekonomi   A+a-


Rhossos Rotana Hotel ‘in Temeli Atıldı 8.GÜN HABER by 8gunhaber

   Rhossos Rotana Hotel ‘in Temeli Atıldı..
 
  İskenderun Körfezi ve Türkiye’nin ikinci büyük ilçesi Arsuz’un ilk 5 yıldız oteli Rhossos Rotana Hotel’in temel atma töreni gerçekleştirildi. İskenderun-Arsuz karayolu üzerinde hizmet verecek olan Rhossos Rotana Hotel, 200 metrelik özel plaj, bölgedeki diğer örnekleriyle kıyaslanamayacak açık/kapalı havuz ve eğlence mekanları, tüm gün açık restoran, 600 kişi kapasiteli geniş balo salonundan, altı toplantı odası ve business center hiper modern toplantı mekanlarına kadar, yapılacak organizasyonlar için eşsiz alanların tasarlandığı bir tesis olarak hizmet verecek.
 
 
  AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve daha çok sayıda protokol üyesi ile davetlinin katıldığı temel atma töreninde konuşan İNKO Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdo Karadağ, turizm yatırımı için neden Hatay’ı seçtiklerini özetlerken oldukça anlamlı konuştu. Abdo Karadağ konuşmasında, “Önemli stratejik konumu, zengin coğrafi çeşitliliği, Akdeniz üzerindeki uygun ticari ve turistik limanlara sahip olması, yılın büyük çoğunluğunda turizme uygun ılıman Akdeniz ikliminin hakim olması, inanç turizmi merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla Hatay, Türkiye ve Ortadoğu’da turizm için yüksek bir potansiyele sahip olmasına olan inancımız. “ olarak özetlediği Hatay yatırımlarının nedenlerinden sonra, Ortadoğu’nun en büyük turizm yatırımcısı Rotana ile bölgeyi bir turizm incisi haline getirmeyi amaçladıklarına vurgu yaptı.
 
  İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Hatay’ın insanının Hatay’a yatırım yapmasının çok önemli olduğunu belirtirken, Dünyanın en güzel sahillerinin bulunduğu bölgede aynı zamanda bir tarih ve kültür mirasının önemli olduğuna da vurgu yaptı.
 
  Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal konuşmasında, Türkiye’nin ikinci büyük ilçesi Arsuz’un gerek kamu gerekse özel yatırımlarla hızla büyüyeceğine inancını dile getirdi ve Rhossos Rotana Hotel yatırımını yapan İnco Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdo Karadağ’a teşekkür etti.
 
  Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dünya’da 1 milyar insanın gezdiğini hazırlatarak, turistik tesis ve yatak kapasitesinin artması için yatırımların sürmesi gerektiğini belirtirken, 2020 yılında turist olarak dünyayı gezecek kişi sayısının 1.5 milyar olmasının beklendiğini hatırlattı.
 
  Dünya’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında Hatay’ın istenilen konuma gelememesinin bir strateji planla ele alındığını belirten Vali Lekesiz, denizi, yaylaları, kültürü, inanç şekilleriyle bir çok turizm türünü yaşatan Hatay’ın istenilen konuma gelmesi için çalışmaların süreceğine dikkat çekti.
 
 

 
 
Rhossos Rotana Hotel ‘in Temeli Atıldı.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet