Skip Navigation Links

Civelek, Basınla İftar Yemeğinde Buluştu

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek basına iftar yemeği verdi

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek basına iftar yemeği verdi
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Ramazan dolayısıyla basına iftar yemeği düzenledi.
İftar yemeğine, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’in eşi Dr. Ümran Civelek ve Başkan Yardımcıları da katıldı.
Belediye Yemek Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında, ramazanın kardeşlik ayı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, bu vesileyle kardeşçe bir arada olunduğunu söyledi.
İftardan sonra, Belediye Başkanı ve basın mensupları arasındaki samimi bir ortamda gerçekleşen uzun sohbet, bir basın toplantısına dönüştü.
Belediye Başkanı çalışmalar ve projelerle ilgili açıklamada bulundu.
Önemli projelerin neticelenmesinin biraz zaman aldığını ifade eden Başkan, projelerle ilgili bilgi verdi.
Temeli atılacak olan İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının, 1300 m2 oturumu ve 4000 m2 kapalı alanıyla çok modern bir tesis kazandırılacağını söyleyen Başkan, “İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası 1960’lı yıllarda yapılmış, eskiydi. İskenderun’a artık yeteri kadar hizmet veremiyordu. İtfaiye, su gibi altyapılar şehirlerin sigortası, kaskosu gibidir. Temeli atılacak itfaiye hizmet binası her türlü hizmete cevap verebilecek çok modern bir tesis olacaktır. İskenderun’a çok uzun yıllar hizmet verebilecektir” dedi.
İtfaiye binasının ardından, apartmanların altındaki tüp dükkanları için şehir dışında güvenli ve kapalı bir alan oluşturulması ile ilgili de çalışma yapılacağını paylaşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Tenis kortu ve buz pateni pisti ihalesi bitti. Temeli atılacak. Sebze hali açılışı yapılacak. Yolun parke taşı döşenmesi ve çevre düzeni çalışmasını bitirdik” diye konuştu.
AVM’nin bulunduğu alandaki trafik sorununu çözmek amacıyla bilimsel proje çalışmasının sürdüğünü belirten Başkan, bunun da önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.
 
‘ Kılçık nikah salonu olunca şimdiki sanat galerisi olacak’
Sahildeki Kılçık’ın yerine nikah salonu yapılması ile ilgili projenin yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Çok modern ve güzel nikah salonunun temelini atacağız. Nikah salonu 500 kişilik kapasiteli olacak. Hep beraber deniz kıyısında çay ve kahve de içeceğiz. Nikah salonuna taşındıktan sonra şimdiki nikah salonu sanat galerisi olacak. Zaten sanat galerisiydi. Eski kimliğine kavuşacak” dedi.
Yeni Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri açma çalışması olduğunu belirten Başkan, Sakarya ve Yunusemre mahallesi civarında düşünüldüğünü söyledi.
Halkı denizle buluşturacak olan iskele yapımında son kiralama aşamasında olunduğunu ve ihaleye çıkılacağını anlatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, 24 firmanın katıldığı su şebekesi değiştirme ihalesinin komisyon incelemesinin önümüzdeki hafta tamamlanmasının beklendiğini, herhangi bir sorunla karşılaşılmamak amacıyla titizlik gösterildiğini kaydetti.
Su şebekesi ve altyapı çalışmaları sırasında, sokakların biraz zorlanacağını belirten Başkan, basının belediyeyle birlikte göğüs gererek, bunun halka anlatılmasını istedi.
Taziye evleri projesinin bittiğini ve temelinin atılacağını belirten Başkan, “Altyapıyı bitirmek lazım. Elektrik, su çalışması başlayacak. Mobese şu anda sürüyor.” dedi.
Superonline tarafından fiber optik döşeneceğini ve internetten bilgilerin daha hızlı indirileceği ve çözünürlüğün çok yüksek olacağını anlatan Başkan, “Sabit telefon kullanım şartı ortadan kalkacak ve en önemlisi Süperonline sistemi ile insan sağlığına çok büyük zarar veren baz istasyonu kalkacak. Bundan 2-2.5 yıl sonra üstü kalkınmış altı tam çağdaş modern bir altyapıya kavuşmuş olacağız. Vatandaş şikayet edecek ama başka çare yok. Sağlığa kavuşmak için ameliyat olmak gerekiyorsa ameliyat olacak. Her şey İskenderun için. Ben sizlerden yardım istiyorum” diye konuştu.
Gençlere, bilime ve sağlığa önem verildiğini anlatan Başkan, yakında sinema günleri düşünüldüğünü paylaştı.
Yeni imar planının ihaleye çıkacağını anlatan Başkan, harita hazır olduğunu, bayramdan sonra yapılacağını sözlerine ekledi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet