Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hizmette nerede kalmıştık?

2014 Yerel seçimlerine doğru siyasetin duayenleriyle yaptığımız söyleşide Bilgehan Aksoy ile yaptığımız görüşmenin son bölümüne geldik.

Politika   A+a-

 
   BİLGEHAN AKSOY;
 
  “HİZMETTE NEREDE KALMIŞTIK”
 
 
  2014 Yerel seçimlerine doğru siyasetin duayenleriyle yaptığımız söyleşide Bilgehan Aksoy ile yaptığımız görüşmenin son bölümüne geldik.
 
  İlkkurşun; Yerel yönetimlerle genel iktidarın uyumu o şehre nasıl bir katkı sağlar? Önceki dönem siz bu durumda görev yaptınız. Nasıl anlatırsınız bu durumu
 
  Bilgehan Aksoy; Evet çok önemli bir konuya temas ettiniz. Genel iktidarla yerel iktidarın uyumlu olması o şehre çok büyük katkı sağlamıştır, sağlayacaktır. Geçen dönem biz görevde iken ilçemizin tarihi projelerini hayallerinin bir kısmını hayata geçirme şansımız oldu.
 
  Bizim hükümetimizin bir uygulaması çok anlamlıydı; hiçbir zaman para dağıtmadılar, bunun yerine proje götür, hayal edebildiğin kadar büyük olsun hükümet desteğini tam olarak hissettik. Tabi ki burada en büyük iş seçilecek olan Belediye başkanının bilgi, beceri, vizyonu ve misyonuna bağlıdır. Başkan beceriksiz olursa verilecek destek ne kadar güçlüde olsa çok hizmete yansımaz. Yaşadığımız ilçemizin en güzel hizmetleri alabilmesi için hem genel iktidarın ve belediye başkanının aynı siyasi partiden olması aynı zamanda da becerikli bir belediye başkanı ile ilçemiz hak ettiği güzelliklere kavuşacaktır.
 
   İlkkurşun; 5 yıl süre ile yaptığınız hizmetleri ana başlıklarıyla sayar mısınız ?
 
   Bilgehan Aksoy; Öncelikle 5 yıl süre ile gece gündüz ekibimizle birlikte çok mücadele ettik, konusu açılmışken bir kez daha o dönemde görev yaptığımız meclis üyesi arkadaşlarıma, ilçe başkanımız ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma ve en çok emeği olan personel ekibime benim başarılı olmama katkısı olan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Belediyecilik görevi ekip işidir, başarı birliktelik ve ekip çalışmasıyla olacaktır.
  Hizmetlerimize gelince burada asvalt kaldırım gibi konuları anlatmak istemiyorum, bunlar zaten yaptım diye konuşulacak şeyler değil belediyeciliğin olmazsa olmazlarıdır,
 
1-Kanalizasyon ve yağmur suyu deşarj hattı yapım işi dönemimizde %85 tamamlandı
2-Tigem çevresine yapılan bulvar yolların açılması
3-Her mahalleye park ve çocuk oyun gurupları yapılması
4-Sedat Keskin bulvarımız üzerine yaptığımız içinde anfi tiyatroda olan havuzlu park ve kır düğün salonu olan turunçgiller parkımız
5-Niğdeliler mahallesine 30 yıllık hayali olan Numune ile Niğdeliler bölgesini bir birine bağlayan bölgenin en büyük köprüsünü yaptık. 67 metre uzunluğunda 8 met- re genişliğinde.
6-Özerli Çay mevkiinde Rabat çayı üzerine yani sanayi sitemize ve Payas bağlantı yolu olan tek köprünün yanına büyük bir köprü daha yaparak gidiş geliş şeklinde köprü yaptık. Böylelikle hemen her gün köprüden aşağı düşen araç kazaları bitmiş oldu ve yanına yaptığımız yaya geçişi ile de insanımızın can kaybı riskini kaldırmış olduk.
7-Yeşil mahalle Kanal üzerine yaptığımız köprü sayesinde anne babasının sırtında dereyi geçerek okula giden çocuklarımıza, önce yol düzenlemesini ardından da köprüsünü yaparak hizmetine sunduk.
8-Yine Yeşil mahallede bir sokağın kanal suyu içtiğini tespit ettik ve süratle Abusef deresi mevkiinde bulunan kaynak suyumuza bir su deposu yapıp 1000 m çelik borularla suyu taşıyıp bu yüzyılda susuz yaşayan halkımızı suya kavuşturduk.
9- Dr. Sadık Ahmet Bulvarı ve şehir merkezindeki tüm bulvarları yenileyip şehir görünümüne büründürdük. Aydınlatmaları, şık refüj bölmeleri, alt yapısı ve üst yapısı ile yeniledik
10-Tüm mahallelerimize ve belirli bölgelere spor kondisyon aletleri yerleştirip halkımızın çok rağbet gösterdiği spor alanları oluşturduk.
11-Bölgenin en büyük en düzenli 10 000 m2 kapalı alana sahip Pazar yeri yapıp halkımızın hizmetine sunduk.
12-Çok kötü durumda olan mezbahanemizi komple yenileyip yanı sıra son sistem 50 m2 lik soğuk hava deposu yaparak hijyenik hale getirdik.
13-Araç parkımıza çok sayıda iş makineleri ve araçlar kazandırdık.
14-O günkü imkanlarla şehrimizin bir stadı yokken 500-600 kişilik tribünleri ile birlikte 9 Ocak Stadyumunu yaptık
15-Şehir merkezinin tüm su şebekesini değiştirdik son derece sağlıklı ve uzun ömürlü borular döşenerek hem sağlıklı hem de su kaybını önledik.
16-Sosyal belediyecilik olarak ta çok sayıda hizmetler yaptık bunlardan bazıları:
Muhtaç vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarına çare olma-ya çalıştık,
Cenaze hizmetlerini başlattık; kefen, su dolabı, soba, ses cihazı, çadırlar yaparak en acılı günüde biraz da olsa halkımızın yükünü üzerimize almaya çalıştık
Halk konserleri yapıp bir çok ünlü sanatçı ile halkımızı buluşturduk
Güreş festivali yapıp ata sporumuzu hayatta tutmaya gayret ettik.
Belediyemiz bünyesinde çok başarılı güreş takımı, kız basket takımı, voleybol takımı, futbol takımı ve bunların alt yapısında da yaz kursları açarak minik yavrularımızın enerjisini gereksiz yerlerde harcamak yerine sportif faaliyetlere yönlendirmeye çalıştık.
Ayrıca güreş takımımız 4 kez Türkiye şampiyonluğu madalyasını kazanarak ilçemizin adını tüm Türkiye’ye duyurduk
 
   Daha sayamadığımız bir çok hizmetleri ilçemizle buluşturup ilçe insanımızın hizmetkarı olmaya gayret gösterdik ve yine bu yolda hizmetkar olmaya hazırız. En derin saygı ve sevgilerimle tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve hayırlı nice bayramlar temenni ediyorum.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
gül 12 Ekim 2013 Cumartesi
ŞİMDİKİ BAŞKAN ÖNCE ARTİST OĞLUNU DÜZELTSİN.BİR DAHA OY YOK.
son gelişmeler
öne çıkanlar