Skip Navigation Links

“LOJİSTİK ARA ELEMANI YETİŞTİRİYORUZ”

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de iştirak etti

Gündem   A+a-

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülecek olan SODES kapsamlı Lojistik Ara Elemanı Yetiştiriyoruz Projesi’nin tanıtım toplantısı Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Toplantı sonrasında Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasının hemen yanında yapımı devam eden Dörtyol Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunan Vali Lekesiz çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Uysal Grup'un yaptığı yeni Dörtyol hükümet konağını ziyaret etti.

Ziyarette Dörtyol hükümet konağının yapımını üstlenen Uysal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal'dan övgüyle bahseden Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, inşaatın kısa sürede çok yol katetmesinden ötürü memnuniyetini dile getirdi.


-Her İşi Yaparım Dönemi Bitti-


Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz toplantıda yaptığı konuşmada artık ‘her işi yaparım’ döneminin bittiğini vurgulayarak, “Her işi yapanlar bir işi yapamıyor. Oysa dünya artık bir işi yapan, o işi iyi yapan, o işte uzmanlaşmış gençler arıyor.”dedi.

Dolayısı ile bir konuda uzmanlaşmak gerektiğini ifade eden Lekesiz, kursa başlayacak 30 gencimizin, ilimizin önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyacağı ve rahatlıkla iş bulabilecekleri önemli bir konuda eğitim alacaklarını ifade ederek, “Bölgenin ihtiyacına göre doğru tasarlanmış, ilimizin lojistik master planının bulunması, ilimizin stratejik yol haritasının da bulunması gibi faktörlerin de desteklemesi ile artı puan verilerek bu projenin hayata geçmesine karar verilmiş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gençlerimize de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”diye konuştu.


-Rekabetin Olduğu Yerde Rehavet Olmaz-


Lojistik sektörünün önemine de değinen Lekesiz, “Bu önemden hareketle İskenderun körfezi, bölgemiz, İskenderun ilçemiz, Payas, Erzin, Dörtyol, Hatay’ın tamamı dün olduğundan daha da önemli konuma geliyor. İşte bu nedenle hazırlığı yaklaşık 1.5 yıl süren Lojistik Mastır Planı hazırladık. İskenderun merkezli lojistik köy kuralım, ihtiyaç olan köylere de lojistik üsler kuralım dedik. İskenderun Limanı özelleştirildi. Henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen bölgeye büyük hareketlilik getirdi. İllerimiz tatlı bir rekabet içinde, öyle de olmalı, rekabetin olduğu yerde rehavet olmaz. Türkiye de dünyadaki bu yarışa uyabilmek için tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir koşturmaca içerisinde çünkü duran adeta düşüyor.” şeklinde konuştu.


Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit de, kamu kaynaklarının daha verimli kullanımı için iş gücü analizinin yapılmasının gerekliliğine vurgu yaparak Valiliğimiz tarafından hazırlanan Lojistik Mastır Planı çalışmasına dikkat çekti.


Dörtyol TSO Genel Sekreteri Ahmet Karapür projeyi tanıtırken, Dörtyol TSO Başkanı Cemal Talay da, SODES desteği ile başlatılan projeye İŞ-KUR ve Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkı sağladığını dile getirdi.


Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin projenin önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür ederken Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ise, SODES projelerinden en önemlilerinden birinin Lojistik Ara Elemanı Yetiştiriyoruz Projesi olduğuna dikkat çekti.


Vali Lekesiz toplantının ardından proje kapsamında eğitime başlanılan bir sınıfta kursiyerlerle sohbet ederek hayırlı olması dileğinde bulundu.


Törene, Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Dörtyol İlçe Jandarma Komutanı, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü, işadamları, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

 

 

VALİ LEKESİZ, HÜKÜMET KONAĞI VE İLK KURŞUN MÜZESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU


Toplantı sonrasında Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasının hemen yanında yapımı devam eden Dörtyol Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunan Vali Lekesiz çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Uysal Grup'un yaptığı yeni Dörtyol hükümet konağını ziyaret etti.


Ziyarette Dörtyol hükümet konağının yapımını üstlenen Uysal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal'dan övgüyle bahseden Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, inşaatın kısa sürede çok yol katetmesinden ötürü memnuniyetini dile getirdi.

Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve yüklenici firma temsilcilerinden devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Lekesiz, inşaatın sağlıklı şekilde ve hızlı ilerlemesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 7260 metrekare alana sahip, bodrum kat dahil 4 katlı olarak inşa edilen Hükümet Konağı’nın tamamlanması ile beraber kurumlarımızın daha geniş ve ferah bir ortamda vatandaşlarımıza daha sağlıklı şekilde hizmet vereceğini kaydetti.


Lekesiz, emeği geçenlere de teşekkür ederek hizmet binasının şimdiden ilçeye ve ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Lojistik Ara Elemanı Yetiştiriyoruz Projesi’nin tanıtım toplantısına katılmak üzere geldiği Dörtyol'da toplantının ardından Özerli mahallesinde bulunan İlk Kurşun Müzesi’nde incelemelerde bulundu.


Vali Lekesiz; Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve teknik personelden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Lekesiz, yılların yorgunluğu ile adeta dizlerinin üzerine çökmüş ve yeniden ayağa kalkabilmek için sahip arayan tarihi binanın mimari dokusuna bağlı kalınarak restore edilmesiyle beraber güzel bir eserin ortaya çıktığını söyledi.


İlk Kurşun Müzesi’nde sergilenecek olan materyallerin toplanmasının ve usulüne uygun sergilenmesinin önemli olduğunu, eşyaların tarihi ve kültürü yansıtacağından, yapılacak olan çalışmaların da kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Lekesiz, önümüzdeki günlerde Müzenin açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.


Son olarak Özerli Mahallesinde bulunan İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evini de ziyarete den Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz çalışmaların tamamlanmış olmasından ötürü memnuniyetini ifade ederken, aydınlatmanın projelendirilerek açılışa hazır hale getirilmesi talimatını verdi.

 
 
“LOJİSTİK ARA ELEMANI YETİŞTİRİYORUZ” foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet