Skip Navigation Links

Recep Akyel “ Tarih sizleri yazacaktır”

Çelik-İş’in ülkücü işçileri dayanışma yemeğinde buluştu

Yaşam   A+a-

 
  Çelik-İş’in ülkücü işçileri dayanışma yemeğinde buluştu
 
  Recep Akyel “ Tarih sizleri yazacaktır”
 
  Çelik-İş Sendikası’na mensup bir grup ülkücü işçinin organize ettiği dayanışma yemeği Payas Görkem Restoran’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 çelik işçinin katıldığı yemek coşku içinde geçti. Yemeğe Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’de katılarak, birlikteliğe omuz verdi. Dayanışma Gecesi çelik emekçisi Nurettin Gürcan’ın kısa selamlama konuşmasıyla başladı. Gürcan selamlama konuşması sırasında merhum Mustafa Özdemir’i de ”Ruhu şad olsun” diyerek andı.
 
 
 
  Nurettin Gürcan sonrası Çelik –İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel mikrofona davet edildi. Eğitim Sekreteri Akyel “demire çeliğe, can verenler, fitne fesatta karşı dik duranlar gün gelecek tarih sizleri yazacak… İsdemir’de son grevde Türkiye’nin gururu olduk. Sermaye bunu gördü. Bu birlikteliği bozmak üzere harekete geçti ve İsdemir’de ayak oyunları başladı. Bizlerin bir tek sermayesi var o da birlik ve beraberliğimizdir. Bunu kaybetmemiz gerekiyor. Kardemir’de biz bu filmi ve oyunu gördük. 30 yıla aldıklarımızı 2 yılda kaybettik. Aranıza fitneyi fesattı sokmayın. Ne konuşacaksak burada konuşalım” dedi.
 
 
 
  Ülkücüler ezilmiş olsa ben genel merkezde olmazdım
 
  Genel Eğitim Sekreteri Akyel “Birileri maksatlı olarak grev öncesi % 50’den, % 70’den, % 78’den bahsetti. Genel başkanımız geldi İsdemir de birlikte miting yaptık ve genel merkez olarak bir rakam ortaya koyduk. Genel başkanımız formenlere işverenin teklif ettiği % 30’u telaffuz etti. İşveren ise % 6.30’dan fazlasını vermem dedi. Sonunda % 27’yi yakaladık, üç puan sapmamız oldu.
 
 
 
  Çelik-İş Genel Başkanı ülkücüleri eziyor diyorlar. Ezmiş olsa bir önceki şube başkanı başkan bende, genel merkez yöneticisi olmazdım. Biz bu mücadelede beraberiz, önceliğiniz emek ve alın teridir, siyasi görüşlerimiz bunların gerisinden gelir. Bir hafta önce burada ilginç şeyler yaşadık. İşçi arkadaşlarımıza MHP adına mesajlar atıldı ve falanca sendikaya geçin talimatı verilir oldu. MHP Genel Merkezi’ne gittik. Sivil Toplum Örgütleri’nden sorumlu genel başkan yardımcısıyla görüştük, oynanan oyunu anlattık. MHP’nin tarafsız olmasını istedik. MHP Genel Merkezi hemen genelge yayınladı ve konuyla ilgili olarak tarafsız olduğunu deklare etti, açıkladı. Burada net tutumu için MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin beye de teşekkür etmek isterim. Sevgili arkadaşlar bir olursak, iri ve diri olursak kimse bizi bölemez, parçalayamaz. Geleceğe umutla bakmaya devam edelim. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
 
 
 
  Genel Eğitim Sekreteri Akyel konuşmasının sonunda dayanışma yemeğine katılan çelik işçisine üç kez “Çelik-İş’ temisiniz?” diye sordu ve gecenin katılımcıları üç kez gür sesle ve alkışlar arasında “Evet” dediler. Gecenin konuklarından olan Genel Başkan Cengiz Gül ise yapılan konuşmalar sonrası, işçilerle sohbet etti.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet