Skip Navigation Links

Atletizm 1.Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu

Türkiye'de Atletizmi sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu'nun düzenlediği 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu, üniversi

Gündem   A+a-

 
  
Türkiye’de Atletizmi sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu’nun düzenlediği 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu, üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileriyle Türkiye’nin birçok ilinden beden eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
MKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) gerçekleştirilen kursta, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Ahmet Koç, bu kursla birlikte temel sporumuz Atletizm’in Hatay’da yaygınlaştırılması ve çocukların gelişimine katkı sağlanmasını hedeflenmekte olduğunu ve Hatay’da “Eğlenceli Atletizm’in yaygınlaştırılması için fırsatların sağlanması açısından bu kursun önemli olduğunu söyledi.
MKÜ öğretim üyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi ve Uluslararası Atletizm Federasyonu IAAF CECS I belgeli Antrenör Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş ise konuşmasında; çocuklarda gelişimin önemli olduğu kritik yaş dönemlerinde temel becerilerinin kazandırılması gerektiğini ve bu dönemlerde sağlanan kazanımın yetişkinlik dönemlerinden daha fazla ve hızlı olduğunu anlattı. Küçükkubaş; “Açılan bu kursla birlikte başarılı olan yardımcı antrenör adayları aktif hale getirilerek çocukların temel spor olan atletizme katılımları sağlanacaktır. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun açtığı kursta, standardını koruyabilmek amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Eğitim Kurulu üyeleri ve Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun IAAF CECS I belgesine sahip antrenör eğitmenleri görev almıştır” dedi.
Kurs süresince antrenör adaylarının daha etkin eğitim almaları için öncelikle Genel Eğitim Bölümü’nde temel bilimlerden; Spor Anatomisi, Spor Fizyolojisi, Sporcu Sağlığı, Sporcu Beslenmesi, Psikomotor Gelişim, Genel ve Özel Antrenman Bilgisi, Antrenörlük Eğitim İlkeleri ve Spor Dalı Oyun Kuralları gibi teorik dersler verilmiş. Bu derslere ek olarak Özel Eğitim Bölümü’nde, atletizm branşlarını tanıtıcı, temel teknik ve taktiklerin anlatıldığı derslerle birlikte çocuklarda temel becerileri geliştirmek için tüm dünyada uygulanan oyunların uygulamalı olarak eğitimi verilmiştir.
Gerçekleşen kursta, antrenör adaylarına bire bir Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun çocuklara atletizmi sevdirmek amacıyla tüm dünyada uygulamasını gerçekleştirdiği “Kids Athletics” üniversitemizde ilk defa 14 ve 21 Ocak 2012 Cumartesi günleri Serinyol Necati Oflazoğlu İ.Ö.O ve Hikmet Çankaya öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir.
 
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, kurs sırasında yardımcı antrenör adaylarını ziyaret ederek kurs katılımında ve antrenörlüğe atılan ilk adımlarında başarılar diledi. Ziyareti sırasında Rektörümüz yaptığı açıklamada, bu tip etkinliklerin üniversitemizde artacağını ve yardımcı antrenörlere uygulama imkânı sağlanmasında destek olacağını söyledi. Bu kursun açılmasını sağlayan Türkiye Atletizm Federasyonu’na ve Federasyon Eğitim Kurulu üyelerine teşekkür ederek başarılar diledi. Eğitime katılan ilköğretim öğrencilerine Rektörümüz tarafından “Mustafa Kemal Üniversitesi” baskılı tişörtlerden hediye edildi.
 
Selçuk Üniversitesi Öğr. Gör. Mehmet Kuş yönetiminde yürütülmüş olan kursta, Türkiye’nin birçok üniversitesinde görev alan, üniversitemizden (BESYO) Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (SBTYO) Yrd. Doç. Dr. Levent Gençler, Kocaeli Üniversitesi’nden (BESYO) Uzm. Ertay Seyrek, Mersin Üniversitesi’nden (BESYO) Dr. Taner ERDOĞAN ve Arş Gör. Esen Kızıldağ; “kale” kursiyerlerin eğitimlerini 11-22 Ocak 2012 tarihleri arasında tamamlamışlar ve kurs 22 Ocak 2012 Pazar günü yapılan sınavla sona ermiştir.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet