Skip Navigation Links

Organ Mafyasında İskenderun'un Ayağı!

İskenderun Gazete Vatan'ın haberine göre;

Gündem   A+a-

 

Organ Mafyasında İskenderun'un Ayağı!

 

 

 Türkiye’nin 17 ilinde eş zamanlı operasyon ile çökertilen organ çetesinin başı olduğu iddiasıyla İskenderunlu saygın bir isim gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Haber kente bomba gibi düştü.

 
 Çetenin sahte belgeler düzenleyerek organ nakli yaptıkları iddia edilen doktorlar, poliste sorgulanıyor. Şüphelilerin, donör ile hastayı akraba gibi göstererek, nakil işlemleri yaptığı öne sürülüyor.

 

 17 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

 

 Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organ ticareti iddiasıyla 17 ilde operasyon düzenledi.

 

 Aralarında doktorların da bulunduğu 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 15 kişinin böbreklerini sattığı, 10 kişinin de böbrek aldığı tespit edildi.

 

 Suç örgütünün, operasyondan önce 4 böbrek nakline aracılık ettiği, 9 naklin ise operasyonla engellendiği belirtildi.

 

 UCU MISIR'A KADAR UZANIYOR

 

 Zanlıların kaldıkları yerlerde ve bilgisayarlarında yapılan aramada, organ alıcı ve vericilerinin listesinin bulunduğu veri havuzu, ajandalar, yurt dışında organ nakillerinin gerçekleştirildiğine dair tahlil raporları, sahte kimlik ve belgelerle böbrek hastalarının kullandığı çok sayıda sahte ilaç ele geçirildi.

 

 Paraya ihtiyacı olanlara ulaşıp böbreğini satmaya ikna ettiği belirtilen zanlıların sahte belgeler düzenleyip, bu kişilerle böbrek hastalarını akraba göstererek heyet onayı aldıkları iddia edildi. Tahlillerin özel hastanede, nakillerin ise Mısır, Kuzey Irak ve Bağdat’ta yapıldığı anlaşıldı.

 

 

 

 

 

 

İSKENDERUNLU N.S. ÇETE LİDERİ OLMAKLA SUÇLANIYOR

 

 Elçilikten vize bile ayarladığı belirtilen ve çete lideri olduğu ileri sürülen İskenderunlu N.S.’nin kentimizde kapanan bir kurumdaki bürokratlık görevinden emekli olduğu bildirildi. Çevresinde saygın ve yardımsever olarak tanınan N.S.’nin polisin takibe almasından sonra İzmit’te bulunduğu sıradayken gözlatına alıdığı öğrenildi. N.S. ile birlikte tutuklanan çok sayıda işadamı ve tıp camiasından kişilerin Ankara’da tutuklu bulunduğu ve iddianemelerinin hazırlanmasından sonra hakim önüne çıkarılacağı haber alındı.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet