Skip Navigation Links

Hz.Hıdır Makamı'nın açılışı gerçekleştirildi

Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz tarafından Deniz Sitesinde bulunan Hz. Hıdır Makamının tadilat çalışmaları tamamlanarak açılışı yapıldı.

Yaşam   A+a-

 
MODERN HALE GETİRİLEN HZ. HIDIR MAKAMININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
   Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz , tarafından Deniz Sitesinde bulunan Hz. Hıdır Makamının çevre düzenlemesi ve inşaat tadilatının çalışmaları tamamlanarak modern hale getirilerek açılışını yapıldı.
 
   Açılışa CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir, emniyet müdür yardımcısı Halil Karabacak, Şeyh Nasır Eskiocak, Ermeni Cemaati başkanı Cem Çapar, Hiristiyan Cemaati başkanı Dr. Dimyan Emektaş, kanat önderleri, Meclis üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
   Yapılan restorasyondan dolayı memnuniyetini dile getiren açılışa katılan vatandaşlar; “Günde yüzlerce kişi burayı ziyaret etmeye, dualar etmeye geliyor. Buraya özen gösterilmesi ve restore edilmesi çok sevindirici bir durum.
 
  Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz’ın bu hizmetini takdirle karşılıyoruz. Hz. Hıdır makamı Samandağ halkı için çık önemlidir. Samandağ’ın simgesi haline gelen Hz. Hıdır makamı her milletten, inançtan insanların uğrak yeri olduğundan ilçemiz turizm açısından son derece değerli bir yerdir”
 
   Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz açılışta yaptığı konuşmada: Hz Hızır Aleyhisselam makamına inancımızdan ve saygımızdan dolayı türbenin daha modern ve daha kullanışlı hale getirilmesi hususuna ihtiyaç duyulduğundan Samandağ Belediyesinin 07.09.2012 tarih ve 82 sayılı meclis kararı ile şu gördüğünüz projenin inşaatı için yetki almıştık. Hz Hızır Aleyhisselam'ın Hz Musa aleyhisselam ile buluştuğu ve bütün inançların kabul ettiği bu ilahi mekanın restorasyon çalışmaları sırasında Ben Nevzat Eryılmaz, kardeşim ve iki oğlum ile birlikte çalıştık ve kimseden bağış almadan bu türbeyi yapmış bulunmaktayız. Merhum babam Cemil Eryılmaz da hayatta iken bu tür türbe onarımları yapmıştır. Biz de rahmetli babamızın izlemiş olduğu yoldan giderek Hz Hızır makamını yakışır bir şekilde restore ettik. Bütün dinlerin ortak olarak benimsediği ve kutsal saydığı Hz Hızır Aleyhisselam türbesinin daha binlerce yıl halkımızı ve inanç sahiplerini koruyup kollaması dileğiyle yeni türbemizin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder,bu açılışa katıldığınızdan dolayı teşekkür ederim. Ayrıca inşatta emeği geçen herkese özelikle mimar mühendis Mitin Fırıncıoğulları’na teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
 
   Daha sonra CHP Hatay Milletvekilki Refik Eryılmaz “ Hz. Hıdır tüm Samandağ halkının ortak ibadet yeridir. Hz Hıdır makamını Hatray’daki barış kardeşlik sembolü olarak görüyorum. Maalesef bu ülkede sadece bir mezhep üzerine yatırım yapılıyor. Türkiye’de yaşayan farklı dinler hiçe sayılıyor. Alevi din adamlarız develleten hiç faydalanamıyor. Hz. Hıdır makamını çevre düzenlemesi ve inşaat tadilatını yaparak modern hale getiren Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz’a teşekkür ediyorum”şekilinde konuştu.
 
   Samandağ Belediye başkanı Mithat Nehir ise yaptığı konuşmada: “ Samandağ halkı dört dinden insanlar barış, kardeşleik kültürüyle yaşayarak dünyaya örnek olmuşlardır. Bu ülkede ne yazıok ki bir dinin egemenliği altında sadece bir dine harcama yapılıyor. Diğer dinlere eşit davranılmıyor. Fransa’da devlet alevi, Sünni, hiristiyan ayrım yapmadan tüm dinlere eşit davranıyor. Şeyhlerimize eşit yurttaşlık hizmetkleri talep ediyoruz. Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz tarafından modern hale getirilen Hz. Hıdır makamının Samandağ halkına hayırlı uğurlu olsun”diliyorum”
 
  Alevi önderi Şey Nasır Eskiocak, Hz. Hıdır makamını moder haline geiren Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz’a teşekkür etmek hepimizin borudur. Burada ayrı dinden yaşayan insanlar hoşgörü içinde kardeşçe yaşıyorlar”
 
   Ermeni Cemaati başkanı Cem Çapar: “Bu İlçede değişik dinden yaşayan insanlar hoşgörü, kardeşleki ve huzur içinde yaşıyorlar. Bu tablo beni çok mutlu ediyor”dedi
 
   Hiristiyan Cemaati başkanı Dr. Dimyan Emektaş ise : “ Hz.ç Hıdır makamının tüm insanların makamı olduğunu Makamı güzel görümüne kavuşturan Hayırsever işadamı Nevzat Eryılmaz’a teşekkür etiğini söyledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet