Skip Navigation Links

'Her esnaf kendini yenilemeli'

Yüreği güzelik dolu, esnafın ve siyasetin güler yüzlü sevgi insanı, ağabeyi Uğur Fırat, İskenderun merkezli sorularımızı samimiyetle cevapladı. Keyif

Ekonomi   A+a-

 
  “HER ESNAF KENDİNİ YENİLEMELİ”
 
  Yüreği güzelik dolu, esnafın ve siyasetin güler yüzlü sevgi insanı, ağabeyi Uğur Fırat, İskenderun merkezli sorularımızı samimiyetle cevapladı. Keyifle okuyacaksınız…
 
  İş dünyası ve siyasette bütün kesimlerin saygı duyduğu bir isim olan İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, deneyimlerini Vatan Gazetesi ile paylaştı.
 
  Röportaj teklifimizi incelikle kabul edip yoğun mesaisinden zaman ayıran Uğur Fırat, gerçek bir kent sevdalısı görüntüsüyle önemli tesbitlerde bulundu.
 
  Aynı zamanda 36 bin üyesi bulunan Hatay Esnaf Odası’nın İskenderun’daki saygın yöneticisi ve AK Parti’nin İskenderun Belediye Meclisi’ndeki en deneyimli bireyi olarak, biz sorularımızı yönelttik ve şu yanıtları aldık:
 
  HER ESNAF KENDİNİ YENİLEMELİ
 
  “Kuyumculuk sektörümüz her geçen gün kendini yeniliyor. Ayakta kalabilmek için zaten her esnaf bunu yapmak zorunda. Saatçı esnafımız bugün yok olmakla karşı karşıya kalıyorsa kendini yenilemeyen bir yolu seçmedikleri içindir. Eskiden pırlanta, zümrüt gibi kaliteli takıları almak için büyük şehirlere gidilirdi. Şimdi büyük markalar İskenderun’a geldi. Birçok kuyumcu tezgahında pırlanta bulmak mümkün. Böylelikle kentin parası kentte kalmış oluyor.
 
  AVM’LERE SINIRLAMA GELMELİ
 
  Bir esnaf ustalık belgesi olmadan işyeri açamıyor. Ancak bakıyorsunuz bazı büyük marketler istedikleri yerde zincir açar hale geldi. Buna bir sınırlama getirilmesi lazım. AVM’lerin kent dışında açılması elbette olumlu ancak kent içinde küçük esnafımız haksız rekabetle karşı karşıya.
 
  İSKENDERUN’DA HAYAT ERKEN DURUYOR
 
  Sanayisi, turizmi, eğitimi ve enerji yatırımlarıyla kentimiz hızla büyüyor. Hassa tünelinin açılmasıyla bu büyüme katlanarak artacak. Ancak adı konmamış bir büyümeye doğru gidiyoruz. Yeni üniversiteler de geliyor. Ben belediye başkanı olsam her sabah kampüs önünde ücretsiz çorba dağıtırdım. İskenderun olarak neyi ön plana çıkarmalıyız, bunu tesbit etmeliyiz. Madem büyüme hızımız sürekli artıyor, neden akşam 8’de sokaklar boşalıyor, bunu sorgulamalıyız…
 
  SAVAŞTAN YANA DEĞİLİM
 
  Komşumuz Suriye ile olan gerginliğin savaşa dönüşmesini kimse istemez. Hele önemli bir sınır ticaretimiz varken hangi esnaf savaştan çıkar bekler ki? Biz önce insan hayatına önem vermeliyiz. Para kaybedilirse tekrar kazanılır, ama savaşta insan hayatı giderse nasıl geri getireceksiniz?
 
  YEREL SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ
 
  İskenderun için bu yerel seçim çok önemli. İktidar partisinin bir belediyesi kazanırsa kentin neler kazanacağını halk o zaman görecek. Daha önceleri böyle bir şansı olmadı, hep muhalefet partiler belediyeyi yönetti. Yakın örneği Antakya. AK Partili belediye ile birçok yatırımı hayata geçirdiler.
 
  SATIŞ FUARINA KARŞIYIM
 
  İskenderun Karayolları arazisinde esnaf fuarı gündeme geldi. Biz tanıtım adına her şeye olumlu bakarız. Oda olarak 3 senedir Ortadoğu Takı Fuarı’na sponsorluk yapıyoruz. Ancak esnafa getirisi olan fuarlar olmalı. Satış fuarı değil tanıtım fuarı düşünülmeli.
 
  İMAR BU KENTİN BÜYÜK SORUNU
 
  Bence bu kente en büyük kötülük zamanında İSSUME’nin Belen’e bağlanması ile yapıldı. Bir referandum yapıldı ve tepki oyları ile kentin kaderi değişti. Şimdi o bölge İskenderun’a bağlı olsaydı büyüme dengeli olacaktı. Ne yazık ki dar alanda gelişen imarlaşma ciddi sıkıntılar doğuruyor. Bugün TOKİ yatırımları yoksa en önemli sebeblerden biri de budur.”
 
  MECLİSTE “EVET” OYU VERENLER!
 
  İskenderun ciddi bir sınavdan geçiyor. Altyapı ile ilgili her kesimden sesler yükseliyor. Ben doğru olduğuna inandığım yolda hep dik durdum. Yeri geldiğinde meclisteki muhalefet görevimi de en iyi bir şekilde yapmaya çalıştım. Ancak “Evet” oyu veren arkadaşlarımızın bugün eleştiride bulunmaları samimi olmaz. Verdiğiniz oyun arkasında duracaksınız. Eleştirdiğiniz zaman neden mecliste “evet” oyu kullandığınızı unutmayacaksınız!”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet