Skip Navigation Links

Türk Metal Esnafın Yanında..

Türk metal sendikası İskenderun şubesi İskenderun Esnafının yanında olduğunu tüm üyeleriyle birlikte gösterdi.

Gündem   A+a-

 

 Türk Metal Esnafın Yanında..

 
 Türk metal sendikası İskenderun şubesi İskenderun Esnafının yanında olduğunu tüm üyeleriyle birlikte gösterdi.

 

 Ahilik haftası nedeniyle Türk metal sendikası Genel başkanı Pevrul Kavlak’ın selamlarını İskenderun esnafına getiren şube Başkanı Çakır Varan, ve sendika üyeleri Çarşı esnafını ziyaret ederek onları genel merkezin göndermiş oldukları Ahilik haftasıyla ilgili olarak Kitap dağıtımı gerçekleştirdiler.

 

 

 

 

 Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın basın bülteni okuyan İskenderun şube Başkanı Çakır Varan,Sevgili Esnaf kardeşlerim;

 

 Ülkemizde yalnız emekçinin değil, Namusuyla para kazanma kayğısın da olan esnaf da zor bir süreçten geçiyor.yüz yılların birikimiyle Anadolunun bağrında gelişen ve bir ahlak olarak kurumsallaşan esnaf geleneği,sömürü ve neo liberal politikaların baskısıyla yok edilmek isteniyor.

 

 Bir kentin caddelerinde,bir kasabanın sokaklarında yerleşen ve kök salan zanaat erbaplığı,aç gözlü doymak bilmeyen yatırımcılar tarafından örseleniyor görmezden geliniyor.hal buki görmezden gelinenin usta çırak öğretisi,komşuluk ilişkisi,senetsiz sepetsiz alışveriş yapabilmenin güvencesi olduğunu kimse önemsemiyor.

 

 Büyük avm lere mahkum edilen halk,ekmek alırken bile bankalara borçlandırılıyor.

 

 İnsanın ve emeğin sömürüldüğü her yerde gasp edilen hakların savunucusu olan Türk metal sendikası,örgütlü olduğu bölgelerde üyelerin olduğu kadar,çalışan üreten tüm kesimlerin emek ve hak kavgasında yanında olmaya devam edecektir.

 

 Bugün işçisine merhabe diyen,ona güçlü elini uzatan sendikamız,işçilerin yaşam ortağı olan yöre esnafı içinde dostluk ve daşanışma kapısını sonuna kadar açık tutacaktır.bu duyğularla ahilik haftanızı kutlar,ahlaki benimsemiş ve yaşatmak için çabalayan esnaf kardeşlerimize sevgi ve saygılarımla diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 Yapılan açıklamanın arından ise tüm esnaflara ahilik ile ilgili kitap dağıtımı yaptı.

 

 

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet