Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ali İsmail Korkmaz Cinayetinde Sanıklara Ömür Boyu Hapis İstemi

Eskişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren

Gündem   A+a-

Eskişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak, 5'i tutuklu 8 sanık hakkında 'suç kastıyla kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istendi. Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından 9 Eylül tarihinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen ve onaylanıp Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme heyetinin, Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianameyi aynen kabul ettiği belirtildi. Buna göre Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırıncı İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın (20) yanı sıra, ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban Gökpunar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut (36), 'suç kastıyla kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu hapis cezası istemi ile yargılanacak.

DAVA BAŞKA İLDE GÖRÜLEBİLİR

Ankara'daki Gezi eylemleri sırasıda polis memurunun silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün duruşmasında yaşanan olaylar nedeniyle Eskişehir'de de Ali İsmail Korkmaz davasında benzer olayların yaşanabilme ihtimaline karşın, duruşmanın bir başka ilde görülme ihtimalinin de bulunduğu belirtildi.

Korkmaz ailesinin avukatlığını aralarında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da bulunduğu Ankara, Eskişehir ve Hatay barolarına kayıtlı 13 avukatın üstlendiği kaydedildi. Davayla ilgili duruşma tarihinin 1 ay içinde açıklanacağı bildirildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar