Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Saadet Partisi Hatay İl Divanı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Saadet Partisi Hatay İl Divan toplantısı Narlıca Beyza İş Merkezi Habib-i Neccar Kültür Merkezinde yapıldı.

Politika   A+a-

 
  SAADET PARTİSİ HATAY İL DİVANI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
 
  İNCESU: EN AKTİF, EN TÜCREBELİ VE EN İYİ GENÇLİK YAPILANMASI SAADET PARTİSİNDE
 
  BATIYA GÜVENDİN, ONLAR KİMYASALLARI BIRAK, BİRBİRİNİ VURMAYA DEVAM ET DİYOR
 
  Saadet Partisi Hatay İl Divan toplantısı Narlıca Beyza İş Merkezi Habib-i Neccar Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Sezai İncesu, Hatay İl Başkanı Dr.Necmettin Çalışkan, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
 
  Toplantı öncesi basın açıklaması yapan Saadet Partisi GİK Üyesi Sezai İncesu “Şuan Türkiye’nin en aktif ve belediyecilikte en tecrübeli teşkilatı olduklarını belirterek, tüm Türkiye’de il ve ilçelerimizde taramalar yapıyoruz. Teşkilat yapımızı ve adaylarımızı belirleme çalışmalarımız devam ediyor. En iyi teşkilatlanmanın yanı sıra en iyi gençlik yapılanması da bizdedir. Ak Partinin böyle bir gençlik yapısı olmadığı için geleceğe yönelik endişeleri vardır” dedi.
 
  Suriye meselesine de değinen Sezai İncesu “Suriye konusunda ana aktör olamadık, olamayız da. Çünkü yola çıkarken ana aktör olalım diye çıkmıyoruz ki, batı ne der, ABD ne der bizde ona göre yola çıkacağız diye tavır alınınca ana aktör olamıyoruz. Fakat bir İran haklı veya haksız doğru veya yanlış Suriye’de aktör durumdadır. Hani Türkiye büyük ülke olmuştu?
 
 Esad ne kadar zalim, suçu ve günahı ne kadar büyük olursa olsun bir orta nokta bulunup kan dökülme engellenebilir miydi? Genel Başkanımız bir heyetle Suriye’ye gittiğinde çok yadırgadılar. Heyetimiz Suriye’den döndükten sonra sonuçlar Genel Başkan Yardımcımız Temel Karamollaoğlu tarafından Dışişleri Bakanlığımızla paylaşıldı. Araştırdık gördük, şöyle şöyle yapılırsa zulüm, kan engellenebilir şeklinde önerilerimiz aktarıldı ama dinlenmedi. Şimdi ne oldu? kendi politikalarıyla ne kan durdu ne zulüm. Son gelinen nokta ABD ve Rusya ne diyor kimyasal silahları bırak, kan dökmeye devam et! Onlara göre mesele akan kan değil mesele İsrail’in keyfi, rahatı, güvenliğidir. Kimyasalları teslim et gerisine karışmıyoruz diyorlar.
 
   İsrail’in karşısında mecali kalmamış İslam toplumu isteniyor. 10 yıl önce merhum Erbakan hocamız Suriye’yi karıştıracaklar, Türkiye ile savaştıracaklar dediğinde o zaman Başbakan ve Esad beraber tatil yapıyordu. Erbakan’ın bu açıklamasına gülenler olmuş böyle saçmalık mı olur? Sınırlar bile kalkıyor ne savaşı denmişti. Şimdi ne oldu? Hükümetler açısından birbirlerini bulsalar boğacak şekilde kanlı bıçaklı durumdalar. Bunlar neden yaşanıyor? Condalize Rice demedi mi? 22 ülkeyi hamur gibi yoğuracağız. Buyurun hamura dönmemiş İslam ülkesi kaldı mı?
 
  Biz kahraman milletiz bize bir şey olmaz havasına giriyoruz. Gezi olaylarında yurt dışına bir gecede 15 milyar dolar çıktı dolar 2 lirayı aşarak rekor kırdı. Elalemin parası anında fırlıyor. ABD merkez bankası başkanı bir açıklama yapacak diye Türkye’de finansal kurumlar gece uyuyamıyor. Neden? Çünkü onlara bağlıyız. Bizim merkez bankası başkanı açıklama yapınca Kuzey Irak’ta, Kıbrıs’ta bile bir şey olmuyor. Hani biz büyümüştük?
 
  Merhum liderimiz Erbakan’ın söylediği şeyler kendininsen sonra daha açık şekilde ortaya çıtı. Gezi olaylarında sonra Başbakan çıkıp demedi mi her şeyin arkasında dış güçler var! Ama 12 yıl önce ne diyordu. Bu paronayayı bırakın her şeyin arkasında dış güçleri aramayın diyordu şimdi neden tersini söylüyor. Çünkü var, ama merhum Erbakan hocamız ne diyordu biz her taşın altında Yahudi vardır demiyoruz, ama Siyonizm hiçbir taşın altını boş bırakmaz bu kadar basit diyordu” açıklamasında bulundu.
 
  Saadet Partisi Hatay İl Başkanı ve GİK üyesi Dr. Necmettin Çalışkan ise toplamızın yeni dönemin başlangıcında olması hasebiyle ve önümüzdeki gerçekleşecek belediye seçimleriyle ilgili olduğu için önemli diyerek daha sonra il divan toplantısına geçildi. Toplantı İlçe Başkanları’ın rapor sunumu ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar