Skip Navigation Links

Bu kış gençleşmeye ne dersiniz?

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzm.Dr. Sibel Duysak'Yüzümüzde bizi rahatsız eden çizgileri-lekeleri yok edebiliriz'

Sağlık   A+a-

 
  BU KIŞ GENÇLEŞMEYE NE DERSİNİZ?
 
 Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzm. Dr. Sibel Duysak cilt bakımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu..
 
  Mevsimlerden sonbahar, önümüzde uzun bir kış ve bahar var. Yüzümüzde bizi rahatsız eden çizgileri-lekeleri yok edebilir, cildimizi gençleştirebiliriz. Sağlıklı ve güzel bir cilt için koruyucu bir çok önlem alınması gerekir. Bu önlemler içerisinde en temeli cildi uygun bir ürünle temizlemek, nemlendirmek ve güneşten korumaktır. Bu temel bakım önlemleri cilt kalitemizi arttırmakta, yaş ve çevresel faktörlerin oluşturduğu olumsuz etkileri azaltmakta ancak yine de tam olarak önüne geçememektedir. Cildimizde zamanla birlikte oluşan istenmeyen etkilerle mücadele edebiliriz.
  Son yıllarda derma-kozmetoloji alanında deri bakımı ve deri yaşlanmasını engellemek amacıyla pek çok yöntem geliştirilmekte ve medikal kozmetik denilen ameliyatsız estetik ( örneğin botoks, dolgu enjeksiyonları) ile cerrahiye yakın sonuçlar alınabilmektedir. Tam ve eksiksiz bir cilt bakım programı için, bir dermatoloğa danışarak profesyonel destek alınmalıdır. Cerrahi dışındaki en temel güzelleşme yöntemlerinin başında peeling, botoks, dolgu, PRP, mezoterapi/mezolifting gelmektedir
 
  Peeling:
“Peeling terimi”, derinin üst tabakalarının kontrollü bir şekilde soyulması anlamına gelir. Peeling'e her cildin ihtiyacı vardır. Amaç, daha sağlıklı ve genç hücreler oluşturarak, cildin daha parlak, gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktır. Düzenli uygulamayla; İnce çizgiler ve kırışıklıklar giderilebilir, cildin esneklik-sıkılığı sağlanır, ciltteki kahverengi lekeler yani pigment düzensizlikleri giderilebilir, sivilce izleri tedavi edilebilir.
 
  Yüzeyel, orta derinlikte ve derin etkili peeling ürünleri mevcuttur. Yüzeyel etkili peelingler "mekanik peeling" ürünleridir sadece üst deriyi soyarlar ve evde de uygulanabilirler. "Kimyasal peeling" ürünleri ise kimyasal bir madde ile hücreler arası bağlantıların eritilerek derinin üst, orta ve alt tabakasını soyarlar. Bu amaçla AHA, PHA ve TCA kullanılır. Dermatologlar sıklıkla derinin ihtiyacı ve kullanım amacına göre bu maddelerden herhangi biri ya da karışımını uygun konsantrasyonlarda uygularlar. Orta ve derin etkili peelingler mutlaka uzman kontrolünde ve sonbahar - kış döneminde uygulanmalıdır.
 
  Botoks:
  Botoks enjeksiyonu, yüz görünümünde yenileme, gençleştirme düşünen hastalarda, etkisi geçici olmakla birlikte etkili ve güvenli bir tedavi şeklidir. Tıp dünyasında 1970 yılından beri kullanılmaktadır. Yaşam boyunca sayısız defa tekrarlanan kas hareketlerin birikimi sonucu, esnekliğini kaybeden ciltte derin çizgiler oluşur. Özellikle mimiklere dayalı iletişim kuran (meslekleri gereği) kişilerin yüzlerinde, oldukça genç yaşlarda, ifade çizgileri belirginleşir. Bu çizgiler henüz yerleşmeden, koruyucu amaçlı Botoks uygulamaları, etkili bir önlem olabilir. Botoks sıklıkla bilinenin aksine yerleşen derin çizgilerden ziyade yeni oluşan çizgiler ve sık mimik kullananlarda oluşacak çizgilerin önlenmesinde çok daha etkilidir. Bu nedenle botoks uygulamasının belirli bir alt yaş sınırı bulunmamaktadır.
 
  Dolgular:
  Yüzde yerleşen derin çizgiler, yaşla beraber oluşan sarkmalar, burun kenarlarından dudağa doğru uzanan (nasolabial) çizgilerde derinleşmelerde en etkili cerrahi dışı yöntem dolgu enjeksiyonlarıdır. İhtiyacınız olan bölgeyi dolgu ile hafifçe beslediğimizde yüz ifadesi doğal bir şekilde gelişiyor. Yaşınız genç olmasına rağmen daha kalın dudaklara veya daha dolgun yanaklara sahip olmak isteyebilirsiniz. Dolgu size bu imkanı da sağlamaktadır.
 
  Mezolifting/Mezoterapi :
  Mezoterapi alan tedavisi anlamına gelir. Mezolifting yüz cildine mezoterapi uygulamasıdır. Kırışıklıkların doğum yeri, altderidir. Dıştan uyguladığınız kremler, daha çok cildinizin üst tabakasına etkilidir. Cildinizin asıl canlılığını ve destek görevini sağlayan, kozmetik görünüm açısından kilit görevi gören bölge altderidir. Enjeksiyon yoluyla derinin alt tabakasına ulaşarak deriyi canlandırmak gereklidir.
 
  Mezolifting, yüz gençleştirmede en etkili yöntemlerden biridir. Genellikle A, C, E gibi vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hiyaluronik asit gibi dolgu maddeleri özel bir karışım haline getirilerek derinin alt tabakalarına enjekte edilir. Mikropunktur yöntemiyle, çok ince uçlu iğnelerle, 10 dakikalık bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolte ve eller gibi farklı bölgelere uygulanabilir.
 
  Kök hücre /PRP tedavisi:
  Kök hücre mantığından yola çıkan, PRP (Platelet Rich Plasma) “platelet/trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma” tedavisi, kırışıklıkların giderilmesi, cilt yenileme, yara ve sivilce izleri tedavisi ve saç dökülmesine kadar bize yeni alternatifler sunmaktadır. Kendi kanımızda bulunan plateletler, büyüme faktörleri ve kök hücreler içerir. Bu hücreler hasarlı doku onarımı, yeniden yapılandırma ve gençleştirme uzmanıdırlar.
 
  PRP tedavisi, ya da doku yenileme tedavisi, ile hastanın kendi kanı alınarak, santrifüj edilir. Santrifüj sonucu, özel bir tüp içinde, kırmızı kan hücreleri ve plazma bölümü ayrışır. Bu yoğun plazma kısmı, mezoterapi veya dolgu yöntemi ile cilde uygulanır. PRP tedavisinde elde edilen bu plazmada yoğun trombosit (pıhtı hücreleri) ve lökositler (beyaz kan hücreleri) mevcuttur. Aktive olmuş trombositler ve lökositler büyüme faktörleri salgılar. PRP yönteminde, büyüme faktörleri kök hücrelerin göçünü ve çoğalmasını tetikler. Böylece dokuda kollajen üretimi uyarılır ve yenilenme meydana gelir. Bu yöntemin en önemli avantajı hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.
 
 
 
  Uzm. Dr. Sibel Duysak
   www.sibelduysak.com
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet