Skip Navigation Links

Mobil sağlık hizmeti görevde…

Evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi

Sağlık   A+a-


  Mobil sağlık hizmeti görevde…
 
  Evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini evinde ve aile ortamında sunulması amacı ile hizmet veriyor.
 
  Evde Sağlık Hizmetleri ilk aşamada yatağa bağımlı hastalar olmak üzere bedensel engeli nedeni ile evde tıbbi desteğe ihtiyacı olan, KOAH vb. solunum sistemi hastalığı olan,terminal dönem palyatif bakım hastalığı olan,ileri derecede kas hastalığı olan bireylere evinde ve aile ortamında sağlık hizmeti sunuyor.
 
  İskenderun Toplum Sağlığı Merkezine bağlı olan Mobil Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 2013 Mart ayından itibaren 1 doktor,1 hemşire,1 ebe ve 1 araç görevlisi bulunuyor.
  İskenderun’a bağlı belde ve köylerde Toplum Sağlığı Merkezine bağlı olarak 180 hastaya hizmet verilmiştir ve verilmeye devam ediyor. Birim yetkilileri şu bilgiyi verdiler: “Evde sağlık hizmetleri sunumlarımızı randevu sistemine dayalı olarak yürütmekteyiz. Hastalarımızın durumuna göre günlük, haftalık veya aylık dilimler halinde önceden hazırlanan plan doğrultusunda hasta ziyaret edilerek bakım ve tedavileri düzenli olarak yapmaktayız. Hastalarımıza periyodik kontrolleri, enjeksiyonları, damar yolu açılması, pansumanları, mesane sonda uygulamaları, nazogastrik sonda uygulamaları, eğitim uygulamaları, lavman uygulamaları, sütur alınması vb. tıbbi hizmetleri vermekteyiz.
 
  Ziyaretlerimiz esnasında hastalarımızın hastaneye nakilleri, yaşlı hastalarımızın bankaya ve adliyeye ulaşımlarının sağlanması,beslenme bozukluğu olan hastaların gıda takviyesi ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmıştır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet