Skip Navigation Links

Prof Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu’ndan Anlamlı Mesaj!

MKÜ Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Ertuğrul Baltacıoğlu, yaptığı açıklamada, öğretim görevlilerine yönelik açılan soruştur

Eğitim   A+a-

 
  Prof Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu’ndan Anlamlı Mesaj!
 
  MKÜ Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Ertuğrul Baltacıoğlu, yaptığı açıklamada, öğretim görevlilerine yönelik açılan soruşturmalarla, bazı öğretim görevlilerinin davranış şekillerini eleştirerek, her iki tarafı da itidalli olmaya davet etti.
 
  Yapılan çalışmaların Mustafa Kemal Üniversitesi’ni Türkiye’nin gözde üniversiteleri arasına soktuğu gerçeğine de dikkat çeken Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, üniversite yönetiminin cezalandırmacı bir anlayıştan uzaklaşması ve öğretim görevlerinin de demakratik haklarının ötesinde bir davranış sergilememesi gerektiğine dikkat çekerek açıklamasında şöyle dedi:
 
  “Son günlerde Hatay yerel basınında yapılan açıklamalardan duymuş olduğum rahatsızlık nedeniyle bu açıklamanın tarafımdan kamuoyuna yapılması gereği duyulmuştur.
 
  MKÜ de kuruluşundan bugüne birikmiş alt yapı ve kurumsallaşma eksikliklerinin giderilmesi adına çok ciddi çalışmalar yapıldığı görülmektedir. Bu ortam kendini üniversitemizin ulusal ve uluslararası bilimsel seviyesinde de kendini göstermektedir. Bunun sağlamış olduğu sinerjiyle Üniversitemiz İlimizin ve Ülkemizin sorunlarına çözümde önemli katkılar sunmaktadır.
  Kurumsallaşma yönünde yapılan ve yapılacak çalışmalar, belirli kuralları ortaya koyarak keyfiyetten uzak davranmayı gerektirecektir. Bu durum alışılagelmiş düzenden vazgeçmek istemeyenlerce yadırganmış ve tepki göstermek ihtiyacını doğurmuş olabilir.
 
  Yöneticilerin çalışanlarını, geçmişte yaptıkları düzeltilebilecek kusurlarından dolayı cezalandırmadan ziyade; motive ederek sisteme kazandırması beklenen bir davranış tarzı olurdu. Her kurumda bazı kişiler yanlışlarını örtmek için hoşgörü ve huzur ortamını bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunabilmektedir. Ne yazık ki bazı sivil toplum kuruluş(larının)unun, kurumsal hassasiyetleri göz ardı ederek, neticelenmemiş soruşturmalara müdahil olması yadırganmıştır. Kurumların iç denetim mekanizmaları, yanlış olduğu iddia edilen olaylarla ilgili denetim çalışmaları yapması yasal bir zorunluluktur. Sonuçta haksız keyfi bir ceza uygulamasına gidilmişse veya suçsuz olduğu ortaya çıkmışsa; kişiler ve kişinin ilgili olduğu STK ların bu duruma tepki koyması son derece normal olurdu.
 
  Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği; süreli olarak idari görevde bulunan yöneticilerin görevleri süresince meşru çaba ve gayretlerine destek olma; yanlış uygulamalarında yapıcı uyarıda bulunma bilincinde olmuştur. Neticelenmemiş soruşturmalardan dolayı huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik bu tür tutum ve davranışlardan rahatsız olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırken, bugün akademisyenlerin çözüm bekleyen birçok sorunları olduğunun; ancak bu sorunların YÖK yasasında bugüne kadar gerekli düzenlemelerin yapılmayışından kaynaklandığının farkındayız. Süreli görevlerin sonunda, demokratik anlayış çerçevesinde üyelerimiz takdir hakkını kullanacaktır. STK ların kuruluş amacıyla uyumlu konularda tavır koymaları, Türkiye kamuoyunda kaybettikleri itibarı tekrar kazandıracağına inancım tamdır.
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet