Skip Navigation Links

Kadın balıkçıların yüzü gülmeye başladı

Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından yürütülen “Kadın Balıkçılar Projesi”, yüzleri güldürüyor.

Ekonomi   A+a-


  Kadın balıkçıların yüzü gülmeye başladı
 
   Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından yürütülen “Kadın Balıkçılar Projesi”, yüzleri güldürüyor. Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP) – COMDEKS desteğinde gerçekleştirilen proje kapsamında tamamlanan ön çalışmalarda ihtiyaçları tespit edilen kadın balıkçılar “kendilerini ilk kez bir kurumun düşündüğünü” belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.
 
  SGP – COMDEKS ve GEF desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve UNDP tarafından yürütülmekte olan “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” ve Vehbi Koç Vakfı tarafından destek verilen Kadın Balıkçılar Projesi kapsamındaki çalışmalarda ulaşılan kadın balıkçılar, projeye tam destek verdiklerini belirtti.

  Datça-Bozburun ÖÇK Bölgesi’nde 70 kadın balıkçı
 
  Ön saha çalışmaları tamamlanan projede şimdiye dek Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nde aktif olarak balıkçılık yapan 70 kadın balıkçıya ulaşıldı. Gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerde ihtiyaçları tespit edilen ve durumları hakkında bilgi edinilen kadın balıkçılar “bir kurumun ilk kez onları düşündüğünü ve proje kapsamında gerçekleşecek olan faaliyetlere destek vereceklerini ifade” etti.
 
  Kooperatifler ve yerel yönetimler bilgilendirildi
 
  Bölgede yürütülen kapsamlı çalışmalarda, projenin amacı, hedefi ve faaliyetleri hakkında yerel halk, balıkçı liderleri, bölgedeki su ürünleri kooperatif başkanları ve yerel yönetimlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Bölge kültürünün doğal bir parçası olan kadın balıkçılara destek verilmesi çalışmalarının bölgede yaşayanların büyük desteğini aldığı gözlendi.
 
  Kadın balıkçılara uluslararası destek
 
  Projenin sahada devam eden çalışmalarının yanında, proje internet sitesi (www.kadinbalikcilar.com, www.fisherwomentr.com, www.akdenizkoruma.org.tr/html/egenin_kadin_balikcilari.html ) üzerinden faaliyetler de devam ediyor. Bu kapsamda, uluslararası kadın balıkçı sivil toplum kuruluşları ve kadın balıkçı kooperatifleri ile bağlantılar gerçekleştiriliyor ve kadın balıkçılara uluslararası destek sağlanıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet