Skip Navigation Links

Samandağ Arapça Dersi İstedi!

Hatay’ın Samandağ İlçesi Arapça dersi İstedi!

Gündem   A+a-

Hatay’ın Samandağ İlçesi Arapça dersi İstedi!

 CHP İlçe başkanı İbrahim Aydoğan, ÖDP Samandağ İlçe başkanı Yıldız Özdemir, Alevi Değerleri Derneği başkanı  Ecz. Zülfikar Çiftçi, Hiristiyan Cemiyeti başkanı Dr. Dimyan Emektaş, Öğrenci Velileri Derneği başkanı Zekiye Kurtdere, Samandağ Kalem-Der başkanı Dr. Sabri Kimyon, Halkevi Samandağ şube başkanı Seyfi Altun,   Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Refik Gümüşoğlu, Ziraat Odası başkanı Selim Kamacı,  Bakkallar Odası başkanı Necdet Aslan, Samandağ Terziler Odası başkanı  Cuma Sahillioğulları, Kuaförler Odası başkanı Hikmet Tunç,  Seracılık Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Semih Beyaztunç, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Cem Okur,  yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları söylediler; “

 Biz yukarıda adları bulunan Kurum temsilcileri olarak

 Orta Okulda çocuklarımıza tanınan seçmeli Arapça dersi hakkının gereksiz bir şekilde çocuklarımıza kullandırılmadığını biliyor ve bu yıl seçmeli Arapça dersinin uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. İnsani samimi ve doğal bir talep olan çocuklarımızın kendi anadilimizi Arapçayı öğrenmesi ihtiyacımızın karşılanacağını umuyoruz. Milli Eğitim müdürlüklerinin , okul müdürlüklerinin , rehber öğretmenlerinin ve bütün yetkililerin bu konuda duyarlığa ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz.  

   Sayın Anne ve babalar;

  Ülkemizin hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesinin ötesine geçmek ancak , resmi dilimiz Türkçemizi, anadilimizi,  ve yabancı dilleri, iyi bilen, en az üç dil konuşan nesillerin eseri olacaktır. Çocuklarımızın  Arapça seçmeli dersini yönlendirmeyi öneriyoruz”   

 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet