Skip Navigation Links

Radar Üssüyle Hatay'ı Hedef Yapılıyor

CHP’li Dr. Kahraman NATO’nun yeni radar inşaatına karşı çıktı:

Gündem   A+a-

 

CHP’li Dr. Kahraman NATO’nun yeni radar inşaatına karşı çıktı:

“RADAR ÜSSÜYLE HATAY’I HEDEF YAPILIYOR”

 

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, Hatay’da yeni bir “NATO radar üssü” inşaatı başlatıldığını bildirerek, “Bu üssün inşaatı derhal durdurulmalıdır. Üs gerekiyorsa başka bir yere taşınmalıdır. Aksi takdirde bu üssün Hatay’ı hedef yapmasından endişe ediyoruz” dedi.

Kahraman, Hatay’ın Yayladağı ilçesi sınırlarında sıfır noktasında yer alan Cebel-i Akra Dağının(Keldağ) zirvesine NATO’nun radar üssü yapıldığını, son günlerde üs inşaatının hızlandığını haberlerinin Hatay basınında da yer aldığını söyledi.

Radar’ın Suriye’ye olası bir askeri müdahalede kullanılacağı dedikodularının ayyuka çıktığını ifade eden Kahraman, Hatay’ın son 2.5 yılda Suriye’deki iç savaştan olumsuz etkilendiğini ve peş peşe felaketler yaşadığını hatırlattı. Kahraman, bu radar üssünün Hatay’ı hedef haline getirmesinden tüm vatandaşların endişe duyduğunu belirterek, inşaatın derhal durdurulmasını istedi.

Hatay halkının açıkça “savaşa hayır” dediğini ifade eden Dr. Kahraman, “Halkımız. Akrabalarının yaşadığı komşumuz Suriye’ye bir askeri müdahale yapılmasına kesinlikle karşı çıkmaktadır. Binlerce yıldır barış içinde yaşayan, farklılıkları benimseyerek iç içe yaşayan Hatay, her türlü ayrımcılığı ve fitneyi reddetmiştir” dedi.

Suriye’de yaşanan iç savaştan en çok etkilenen ilin Hatay olduğunu kaydeden Kahraman, “Cilvegözü ve Reyhanlı’daki patlamalar ve onlarca insanımızın katledilmesini unutmadık. Her gün köylerde yaşanan olaylar, sınırda yaşanan olaylar insanlarımızda travma yaratmıştır. Bir de savaş ortamına girilirse o zaman Hatay’da neler olacak? Tüm halkımız bu soruyu sormaktadır” diye konuştu.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet