Skip Navigation Links

Yurda Dönen Mehmetçiklere Duygulu Karşılama

Lübnan’da Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) komutası altında görev yapan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü İskenderun´da törenle karşılandı.

Gündem   A+a-

Lübnan'da Görevli Türk Bölüğü İskenderun'a Geldi.

Lübnan’da Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) komutası altında görev yapan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü İskenderun´da törenle karşılandı ve ailelerine kavuştu.

 

 Lübnan’ın güneyindeki Şaitiye kasabasında 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan sonra, BM Güvenlik Konseyi´nin 1701 sayılı kararının ardından oluşturulan Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde, 20 Ekim 2006 tarihinden itibaren görev yapmaya başlayan söz konusu kara bölüğü, Türk hükümetinin aldığı kararın ardından bugün Lübnan’daki görevini sona erdirdi. Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü’nde görevli 16’sı sivil 235 kişilik personel, İskenderun Nakliyat gemisi ile Lübnan´dan İskenderun´a geldi.

 

 14 subay 38 astsubay 157 erbaş ve er ve 4 sivil memur için saat 09.00´da İskenderun Limak Port Limanında karşılama töreni yapıldı. saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından tören geçidi gerçekleştirildi. Tören geçidi sırasında aileleri gururla alkışladılar. Törenin ardından garnizon komutanı tuğgeneral Hakan Atınç askerlerin aileleri ile selamlaştı ve sevinçlerine ortak oldu.

 

 Tören bittikten sonra ailelerine kavuşan askerler göz yaşlarını tutamadı. Aylardır devam eden hasret sona erdi. Çocuklarının hasretiyle dışarıda görev yapan askerler yakınlarını gördüklerinde sevgi seli oluştu göz yaşları içerisinde ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadılar.

 Lübnan da görevini başarıyla bitiren askeri personel Uzman Çavuş Nejdet Çebel grurlanarak döndüğünü belirterek; Aylar sonra kavuştuğumuz için çok mutluyuz, gururluyuz. Vatan özlemi vardı sıla özlemi vardı. Türkiye cumhuriyeti devletimizi vatanımızı en iyi şekilde lübnan da temsil ettiğime inanıyorum. Ve o gururla kazasız belasız tekrar vatanımıza döndüğümüz için çok mutluyuz. dedi.

 

 

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet