Skip Navigation Links

2 İŞ MAKİNASI GÖNDEREREK FELAKETİN İZLERİ SİLİNİR Mİ?

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Çökek felaketini TBMM’ye taşıdı ve sordu; “2 İŞ MAKİNASI GÖNDEREREK FELAKETİN İZLERİ SİLİNİR Mİ?”

Gündem   A+a-

 

  CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Çökek felaketini TBMM’ye taşıdı ve sordu; “2 İŞ MAKİNASI GÖNDEREREK FELAKETİN İZLERİ SİLİNİR Mİ?”

 

 

 

 Bir ay önce Dörtyol, Çökek yaylasında meydana gelen ve 5 vatandaşımızın ölümüne yol açan sel felaketini TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a, “2 iş makinası ile çökek felaketinin izleri silinir mi?” sorusunu yöneltti.

 

 

 

  Konu ile ilgili bir de açıklama yapan Mevlüt Dudu, “Sadece evleri zarar görenlere maddi yardım yaptılar. Felaketin diğer sonuçları ile vatandaşları baş başa bıraktılar” dedi.

 

Milletvekili Dudu açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

“Çökek’te meydana gelen felaketin sonuçları açıkça ortadadır. Yol ve su şebekesi tamamen yok oldu. Narenciye bahçeleri ve bu bahçelerin sulanmasını sağlayan sulama kanalları büyük zarar gördü. Vatandaşların olanaklarını kat kat aşacak derecede hasarlar meydana geldi.

 

“Devlet ne yaptı? Sadece evleri hasar görenlere maddi destek verdi. Bir de DSİ tarafından iki adet iş makinası gönderildi. Karakese Belediyesi kendi olanakları ve komşu belediyelerden gelen kısıtlı desteklerle sorunun altından kalkmaya çalışıyor. Bahçeleri zarar gören ve sıcak yaz boyunca sulama yapamayan vatandaşlarımızın durumu daha da kötü. Kısaca Çökek felaketinden zarar gören bölge halkı ve Karakese Belediyesi kaderi ile baş başa bırakılmıştır.

 

“Biz bu durumu daha önce Amık ovası felaketinde de gördük. Orada da tarlaları ve ürünleri sular altında kalan vatandaşlarımız birkaç çuval un ve yemle avutuldular. Şimdi aynı durumu Çökek’te yaşıyoruz. AKP 11 yıllık iktidarı boyunca gösterdiği gibi, bir kez daha Hatay’ı ve Hataylıları gözden çıkardığını Çökek felaketinde de göstermektedir. Çökek felaketinde Devlet devletliğini, Hükümet de Hükümetliğini yapmamıştır. Bu durumun hesabı sandıklarda AKP iktidarından sorulacaktır. Hatay Halkı AKP’nin notunu kesmiştir ve 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde sandıkta verecektir.”

 

 

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından TBMM’ye verilen önergede şu sorular yer aldı.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

                                                                                                                                                                               Av. Mevlüt DUDU

 

                                                                                                                                                                          CHP Hatay Milletvekili

 

 

 

 

 

 

20 Temmuz 2013 tarihinde Hatay ili, Dörtyol ilçesi Çökek yaylasında meydana gelen sel felaketi 5 vatandaşımızın ölümüne, birçok evin yıkılmasına, su ve yol gibi altyapıların büyük oranda hasar görmesine, narenciye bahçelerinde ve sulama kanallarında önemli hasarların oluşmasına neden olmuştur.

 

 

 

Aradan bir ay süre geçmesine rağmen, sadece evleri hasar görenlere maddi destek sağlanmış, diğer sorunların üzerine gidilmemiştir. Yerel Belediye, komşu belediyelerden gelen lokal desteklerle olayın yıkımının üzerinden gelebilmek için canla başla çalışırken, yardım olarak sadece Devlet Su İşlerinden 2 adet iş makinası gönderilmiştir.

 

 

 

Sel felaketini mağduru olan vatandaşlarımız, sorunlarını aşabilmek için devlet desteği beklemektedirler.

 

 

 

Bu nedenlerle;

 

 

 

1- Çökek yaylası ve çevresinde vatandaşların üzerinden gelemeyeceği kadar hasara yol açan sel felaketi ile ilgili olarak ne gibi önlemler düşünülmektedir?

 

 

 

2- Felakette sadece evleri zarar gören ya da yıkılanlara maddi destek olunması, bahçeleri zarar gören narenciye üreticisi vatandaşlarımıza herhangi bir destek verilmemesinin nedenleri nelerdir?

 

 

 

3- Yerel Belediye’nin olanaklarının kısıtlı olması, yok olma derecesinde hasar gören su şebekesi ve yolların yeniden yapılmasını güçleştirmektedir. Bu nedenle yerel yönetim olan Karakese Belediyesine maddi ve araç anlamında destek düşünülmekte midir?

 

 

 

4- Sel felaketinde zarar gören sulama kanalları nedeniyle, üreticilerimiz bahçe ve tarlalarını sulayamamaktadır. Bu durumun yol açacağı maddi sıkıntı ve sulama kanallarının onarımı ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir?

 

 

 

5- 5 vatandaşımızın ölümüne, onlarca evin yıkılmasına ve hasar görmesine, yolların ve su şebekesini yok olmasına neden olan bir felakete, Devlet Su İşleri tarafından gönderilen 2 iş makinası desteği yeterli midir? Yeterli değilse, daha fazla destek neden gönderilmemiştir?

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet