Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sağcıları Değil, Küstürülmüş CHP’lileri Kazanacağız!!!

Partinin görev vermesi halinde 2 Eylül tarihinde aday adaylığı başvurusu yapacağını belirten Osman Tufan

Politika   A+a-

CHP’yi iktidara taşıyacak formülleri ortaya koyarken, CHP’nin içinde küstürülmüş binlerce partilinin kazanılması yöntemine dikkat çekti ve sağcıların oyunu almak için değil, parti içindeki küstürülmüşleri yeniden kazanarak Hatay’da iktidar oluruz diye konuştu.

Sağcıları Değil, Küstürülmüş CHP’lileri Kazanacağız!!!

CHP Hatay’ın önde gelen isimlerinden Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, büyükşehir belediyesi seçimlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin Hatay’da iktidar olması için olmazsa olmazları sıralayan Osman Tufan, Hatay’ın dört bir yanında küstürülmüş binlerce CHP’li olduğunu hatırlatarak, küskünlerin kazanılacağı bir çalışma yürütme gayreti içinde olmanın, sağ oyları kazanmak için sarfedilecek efordan daha kolay ve büyük kazanımlar getirecek bir yöntem olduğuna vurgu yaptı.

CHP’nin Hatay’da yüzde 70 oy oranına sahip olduğu dönemlerden günümüze bir çok nedenden dolayı sağ partilere gitmiş seçmenleri sağcı olarak görmediğini belirten Tufan, geçmişte küstürülmüş CHP’liler olarak tanımlamanın daha doğru olacağını söyledi.

 Hatay’da tüm sol oyların CHP çatısı altında kucaklanacağı bir çalışma şeklinin en makul ve mantıklı yöntem olduğunu belirten Tufan’a göre; izlenecek bu yolla parti içi demokrasiyle birlikte büyük bir kucaklaşmanın sonucu iktidarın kazanabileceği öngörüsü mevcut.

Bugüne kadar CHP’den aday olan hiç kimsenin hakkında kötü konuşmadığını ve küçümsemek gibi insani değerlere ters bir durum içinde olmadığına dikkat çeken Osman Tufan, hiç kimsenin parti içindeki değerleri küçümseme ve aşağılamak gibi bir hakkı olmayacağına vurgu yaparken, hariçten gazel okumanın ve büyük kurtarıcı rolüne bürünmenin haddini aşmakla eş anlama geldiğini söyledi.

Genel Merkez ve Hatay il yönetimi dahil,  tüm ilçe örgütlerinin CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının örgütün içinden birisi olması yönünde hemfikir olduğuna dikkat çeken Osman Tufan, partinin görev vermesi halinde CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağına vurgu yaparken, başvuru tarihinin son günü olan 2 Eylül tarihini beklemek gerektiğini söyledi.

Hatay’da CHP’ye oy vermiş 307 bin seçmen bulunduğunu hatırlatan Osman Tufan, herkesin bu tabloya saygı göstermesi gerektiğini belirtirken, “307 bin kişi içinde örgütten aday olacak kimse bulunamıyor mu? 307 bin kişi içinde bir sürü cesur insan var. Herkes aday adayı olabilir” diye konuşurken, sağdan oy almak hevesiyle sol oyların küstürülmesinin doğru olmayacağına dikkat çekti ve  CHP’nin tüm Türkiye’de değerlerine sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Geçmişte CHP’li olan yerlerden oy alınamamasının nedenlerinin sorgulanıp, çözüm yollarının masaya yatırılması gerektiğini belirten Tufan, “Hiç kimsenin CHP’den aday olmayı planlayan değerleri küçümsemeye hakkı yok. Büyükşehir belediye başkanı örgütün içinden çıksın diye yaygın bir görüş var. Herkesi olduğu gibi kabul edip kucaklamak gerekiyor. Partinin Hatay’da iktidar olması için, oy alınamayan bölgelerde yoğun bir çalışma yürütülmesi ve küstürülmüş partililerin yeniden partiye kazandırılması için de yoğun bir mesai harcanmalıdır” dedi.

Hatay’daki yüzyıllar boyu süren kardeşliğin kaşınmak istendiğini ve ayrıştırma yöntemiyle de kardeşliğin bozulmak istendiğini belirten Osman Tufan, buna kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizerken, halkın zaten bu yönde bir reaksiyon göstermesinin kardeşliğin büyüklüğünün göstergesi olduğunu söyledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
mehmet okur 24 Ağustos 2013 Cumartesi
Sözlerinin altına bende imzamı atıyorum.Neydi o vatandaşın afrası-tafrası.Keşke daha önce çıkıpta bunları söyleseydin patron.Sanki memlekette solcu kıtlığı varmış gibi gelip sağcılar hava basıyor.Bunların seçimi kazanınca da, başka yere dönmeyeceklerinin garantisi de yok.Dönen dönsün sen dönme yolundan.aday ol,seni değilde sağcı birini tercih edecek genel merkezdekiler utansınlar.
son gelişmeler
öne çıkanlar