Skip Navigation Links

İskenderun'da Paskalya Kutlamaları

Hıristiyan inancına göre Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi ile yeniden dirilişini sembolize eden Paskalya Bayramı, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kutlanmaya

Gündem   A+a-

 
 
 
Hıristiyan inancına göre Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi ile yeniden dirilişini sembolize eden Paskalya Bayramı, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kutlanmaya başlandı. İskenderun Ortodoks Kilisesi'nde gece saat 22.30'da düzenlenen ayinde biraraya gelen Hıristiyan vatandaşlar, Papaz Dimitri Yıldırım'ın yönetiminde ilahiler okuyup mum yaktı. Ayinde konuşan Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, Paskalya Bayramı'nın dünyaya, özellikle Türkiye'ye barış, huzur, birlik, beraberlik, bolluk ve bereket getirmesi dileğinde bulundu. Yıldırım, Hıristiyan aleminin bayramını kutlayan bürokratlara ve siyasilere de teşekkür etti. Paskalya kutlamasına İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve CHP Hatay Milletvekili adayı Mevlüt Dudu’da eşleriyle birlikte katıldılar.
 
Paskalya Bayramı kutlamaları Ortodoks Kilisesi'nde geç saatlere kadar devam etti. Hıristiyan vatandaşlar, kutlamalarını Samandağ ilçesinde bulunan Meryem Ana Yortusu'nda sürdürecek.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet