Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İş Kur'dan engellilere 4.2 milyon TL destek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireylerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu için 4,2 milyon TL destek sağlayacak.

Ekonomi   A+a-

 
  İŞKUR’DAN ENGELLİLERE 4,2 MİLYON TL DESTEK
 
  Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireylerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu için 4,2 milyon TL destek sağlayacak.
 
  İŞKUR, engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırmak ve istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının sundukları projelerden kabul edilenlere destek verecek. Uygun şartları taşıyan 92 projeyi destekleme kararı alınarak, engellilerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu ile istihdamları için 4,2 milyon TL kaynak tahsis edilecek.
 
  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı, “İŞKUR’un başkanlığında ilgili kamu kurumları ve sosyal tarafların bir araya gelmesiyle oluşan Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayanlardan Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, kendisine sunulan projeleri değerlendirerek 92 tanesine 4,2 milyon TL kaynak tahsis etti. Bu kaynakla engelli bireylerin işgücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan mesleksizliğin çözümü noktasında önemli çalışmalar yapılacak” dedi.
 
  30 Bin Engelliye Mesleki Eğitim
 
  Yazıcı, Komisyon tarafından tahsis edilen kaynakla bin 600 engellinin mesleki eğitim alacağını ve daha sonrada uygun olanların istihdam edileceğini söyledi.Eğitim süresince kursiyerlerin günlük 20 TL zaruri giderlerinin yanı sıra sigorta primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını belirten Yazıcı, “Eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceğiz. Biz bu tür projeleri 2004 yılından bu yana destekliyoruz. 9 yıllık sürede sivil toplum kuruluşlarından Komisyona sunulan projelere yaklaşık 120 milyon TL kaynak tahsis edildi. 30 bin engelli birey mesleki eğitim aldı. Söz konusu projelerin nitelik itibari ile geliştirilmesi için başta mevzuat çalışması olmak üzere çalışmalarımız artarak devam edecek.Komisyonda bizimle birlikte özverili şekilde çalışan tüm taraflara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş