Skip Navigation Links

Selin faturası 1milyar 100 milyon

19 Temmuz’da aşırı yağışlarla meydana gelen sel felaketinde büyük hasara uğrayan Karakese Beldesinde kısıtlı imkanlarla yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Yaşam   A+a-


ÇÖKEK YAYLASI SEL FELAKETİNİN FATURASI 1 MİLYAR... ile 8gunhaber
 
  KARAKESE BELEDİYE BAŞKANI YUSUF SOYLU; 
“SELİN BELDEMİZDE FATURASI 1 MİLYAR 100 MİLYONUN ÜZERİNDE”
 
 
  19 Temmuz’da aşırı yağışlarla meydana gelen sel felaketinde büyük hasara uğrayan Karakese Beldesinde kısıtlı imkanlarla yaralar sarılmaya çalışılıyor.
 
  Geçen bir aylık sürenin sonunda öncelikle sel felaketi sonrasında beldelerine yardıma koşan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı tertipleyen Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu; “17 Ağustos Depreminin 14. Yılını geride bıraktığımız bu gün üzerinden yıllar geçmiş olsa da doğal afetlerin insanlarda bıraktığı izler maalesef silinemiyor. Öncelikle Marmara Depreminde yaşamını yitiren hemşerilerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. 19 Temmuz’ da meydana gelen sel felaketinde Çökek Yaylamızda 5 vatandaşımız hayatını kaybederken Karakese Beldemizde ise büyük oranda hasar oldu. Yaşanan felaketin hemen sonrasında yardımımıza koşan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi...

 
 
 
  Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu en büyük desteği civar belediyelerden gördüklerini belirterek; “Çevremizdeki bütün belediyeler bizlere iş makineleri ve elemanlarıyla büyük destek oldular. Onların destekleri sayesinde bu gün itibariyle yollarımız tamamen açıldı, vatandaşlarımız rahatlıkla kullanabiliyor. Yayladan gelen suyumuzun isale hattında çok büyük bir hasar vardı. Geçtiğimiz hafta yayla suyumuzu beldemize tekrar ulaştırdık. İçme suyu şebekemizde zarar gören tüm hatlarımız yenilendi. Şu anda beldemizin tüm mahallelerine içme suyumuz kesintisiz olarak ulaşmakta. Bazı bölgelerde ise ufak tefek tıkanıklıklar var. Ama onlarda zaten su vermeden tespit edilemiyor. Bazı arızalar zaman içinde belli oluyor. Anlaşıldığı anda da müdahale derhal yapılıyor. “ dedi.
  Başbakanlık Acil Afet Başkanlığından henüz hiçbir yardımın beldelerine ulaşmadığını da belirten Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu; “Afet sonrası en büyük hasar Karakese Beldemizin içerisinde oluştu. Gökdere, Rabat ve Akdaş derelerimizden çok ciddi miktarda su ile birlikte malzeme geldi.
 
  Gelen selin oluşturduğu maddi hasar bizim ilk yaptırdığımız tespitle 1 milyar 100 milyon civarında idi. Biz bu rakamı Afet İşleri Daire Başkanlığına bildirdik. Daha sonar çalışmalarımıza başladığımızda maddi hasarın bundan daha fazla olduğuna şahit olduk. Bu dönemde çok sayıda esnafımız ihtiyaç duyduğumuz malzemeyi bizlere temin etmede ve ulaştırmada hiçbir güçlük çıkarmadı. Ödeme hususunda ise bir ay geçmiş olmasına rağmen bizleri zorlamadılar. Onlara da özellikle teşekkür ediyorum. Belediyemizin kısıtlı imkanları ile elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Yaşanan felaketin ilk gününden itibaren sürekli yanımızda olan ve bu günde davetimizi kırmayarak iştirak eden siz değerli basın kuruluşlarımızın temsilcilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
                                                                                 Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)
 

Selin faturası 1milyar 100 milyon videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet