Skip Navigation Links

Tehlikeli işlerde çalışacaklara belge

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışacaklara yönelik 128 dalda mesleki eğitim vereceklerini b

Eğitim   A+a-

  
   TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞACAKLARA
   DÖRTYOL HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN BELGE
 
 
  Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışacaklara yönelik 128 dalda mesleki eğitim vereceklerini belirtti.
 
  Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, İş Sağlığı ve güvenliği Kanunu Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektedir.
 
   Kanun gereğince tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılacak kişiler, işe alınmadan önce Tehlikeli ve Çok tehlikeli işler yönetmeliği çerçevesinde mesleki eğitime tabi tutulmaları zorunludur.
 
  Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimleri İle İlgili Yönetmelik 13/7/2013 Tarih ve 28706 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
  İlgili yönetmeliğin 6. Maddesi mesleki eğitimin belgelendirilmesini hükme bağlamıştır. Bu yönetmelik kapsamına giren işlerde 01/01/2013 tarihinden önce işe başladığını Sosyal Güvenlik Kurumuna ait kayıtlarla belgelendirenler, Yönetmeliğin belirttiği eğitimi 32 saatlik bir kurs ile tamamlamakta ve belgelerini almaktadır.
 
  128 dalda, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışacakların mesleki eğitimleri yaptırılmakta ve belgeleri verilmektedir.” dedi.
 
  Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük bu konuda geniş bilgi edinmek isteyenlerin kuruma müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet