Skip Navigation Links

Bu sergi çok konuşulacak!!!

Sergiler, konserler, kültürel aktiviteler, spor yarışmaları ve atölyeler ile renklenen yörenin ilk sosyal etkinliği yedinci senesinde Ağustos ayı boyu

Kültür Sanat   A+a-

 
  Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla İskenderun’un Arsuz yöresinde her yıl düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin yedincisi, 1-31 Ağustos 2013’te, Arsuz – İskenderun’da İskender Sayek Evi’nde gerçekleşiyor.
 
  Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla yörede bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşmekte ve bu konuda bir örnek teşkil etmekte.
 
  Ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz’da düzenlenecek Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin programında bu yıl da konserler, sergiler, toplum söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve sağlık taramaları yer alıyor.
 
 
 
  Dr. Füsun Sayek’in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek’in öncülüğünde ve Türk Tabipleri Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen etkinliklerin sağlık bölümünde bu yıl çocuk allerjilerinden meme kanserine kadar pek çok dalda tarama ve bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.
 
  Arsuz’da 1800’lerden kalma ve artık bir ‘kültür ve müze evi’ olarak kullanılan aile evinde gerçekleştirilen VII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin müzik ayağında Selen Baytekin’in vokaliyle ‘Arsuz’da Caz Esintileri’, Kültür Bakanlığı Ney ve Kanun Sanatçısı Haluk Derinöz’ün ‘İstanbul’un Dünü ve Bugünü’, Başkent Oda Orkestrası’nın vereceği klasik müzik konseri, Çağlar Sungur’un solist olduğu kanun ve ud konseri ‘İki Kelime’ dikkat çekiyor.
 
  Fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök’ün Endonezya’nın Sulawesi adasındaki eşsiz sualtı dünyasını ve canlılarını yansıttığı fotoğraflarından oluşan ve sergilendiği her şehirde büyük ilgi gören ‘Derin Tutku Sergisi’ İstanbul, Mardin ve Van’dan sonra ay boyunca İskender Sayek Evi’nde ziyaretçilere açık olacak. Dinçkök’ün çektiği birbirinden özel kareler Sulawesi adasının derinlerinde bulunan “mercan resiflerine” tanıklık ediyor.
 
 
  Sergi ve konserlerin yanı sıra Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile ‘Çok Kültürlülük: Birlikte Yaşamak’ söyleşisi, Zafer Kızılkaya ile ‘Denizlerimiz ve Balıkçılığı Koruyalım’ söyleşisi, Ali Aydın ile kil çalıştayı, Arsuz Çocuk Korosu, Derin Tutku ilköğretim resim çalıştayı ve yarışması, Tenis-Masa Tenisi- Briç ve Basketbol Turnuvaları gibi her yaşa ve ilgi alanına hitap edebilecek etkinlikler yer alıyor.
 
 
  Sağlık etkinlikleri, poliklinikleri ve taramaları:
- Çocuk Allerjisi (Prof. Dr. Yaşar Anlar)
- Ortopedi (Dr. Nikola Azar)
- Meme – Tiroid Hastalıkları (Prof. Dr. İskender Sayek)
- Kadın ve Doğum Hastalıkları (Dr. Şükrü Turan)
- Üroloji (Dr. Yusuf Söker)
- Dermatoloji (Dr. Sibel Duysak)
- Göz Hastalıkları (Dr. Ercüment Alpaydın)
- KETEM işbirliğiyle ‘Meme Kanserinden Korunma’ ile ilgili bilgilendirme toplantıları
- Hekimlere yönelik ‘Birinci Basamakta Dermatoloji Kursu’
- Tıp Öğrencileri için ‘Tıp Eğitiminde Klinik Eğitim Çalıştayı’
- Tıp Eğitimi Çalıştayı: Tıp Fakültesinde Tıpta İnsan Bilimleri Eğitimi Nasıl Olmalıdır?
- Sağlık çalışmalarının yanı sıra bölge öğretmenlerine ‘Öğrenmede Rehberlik’ konularında sürekli eğitim kursu verilecek.
 
  Sergiler:
- Fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök’ün Derin Tutku Sergisi
- Heykel Sergisi - Serdar Kaynak
- Cerrahhane – Dr. Ali İhsan Öktem
- Arsuz Fotomaratonu 2013
- İskenderunlu Ressamlar Sergisi
- Antakya Zihinsel Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği Sergisi
- Hatay Yöresel Ev Eşyaları Sergisi
- Geçmişte İskenderun ve Hatay Fotoğraf Sergisi
- Tarihten Tarım Aletleri Sergisi
- Dokuma Sanatı Aletleri Sergisi
- Yörenin kendine özgü yemek kültürünü yansıtan Teta'mın Mutfağı sergisi, Arsuz Tarihi ve İskender Sayek Evi sergileri
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet