Skip Navigation Links

Türk işçiler gemiyi terk etmiyor!..

Türk işçiler hacizli Ro-ro gemisinde 36 gündür alacaklarını bekleyerek gemiyi terk etmiyor

Gündem   A+a-


TÜRK İŞÇİLER HACİZLİ RORO GEMİSİNİ TERK ETMİYOR... ile 8gunhaber
 
  TÜRK İŞÇİLER GEMİYİ TERK ETMİYOR
 
  Türk işçiler hacizli Ro-ro gemisinde 36 gündür alacaklarını bekleyerek gemiyi terk etmiyor
Mısır'da yaşanan darbe ve sonrasındaki iç karışıklık nedeni ile İskenderun Mısır arasında yük taşımacılığı yapan bir gemiye haciz gelince gemi İskenderun Körfezine demir attı.
 
  Alınan bilgiye göre 10 Temmuz 2013 tarihinde İngiliz Bandıralı 194 metre uzunluğundaki 33 Bin grostonluk Ro-ro yük gemisi İskenderun’a geldi.
 
  İskenderunlu özel bir denizcilik firmasına ait olan Ro-ro gemisi beraberinde getirdiği 160 Tır’ı İskenderun limanına indirmesinin ardından İskenderun Körfezi açıklarına demir attı.
 
  Mısır’daki olaylar nedeni İskenderun'dan taşımacılık yapan firma iflasın eşiğine gelince ve mali sorunlar yaşayınca alacaklı firmalar gemiye haciz koydurdu.

 
 
  Durum üzerine alacaklarını isteyen ve gemide mürettebat olarak çalışan Türk işçiler haciz konulan gemiyi terk etmeyerek alacaklarının ödenmesini istedi.
 
  Firma yetkileri tarafından illerine son verilen ve gemiyi terk edin açıklamasına rağmen 7 Türk 32 Romanyalı işçi alacaklarının ödenene kadar gemide kalacaklarını belirttiler.
 
  Geminin mürettebatı, yaşanan sorun yüzünden mağdur olduklarını, yakıtın bitmesine bağlı olarak gemide elektrik enerjisinin tükenmek üzere olduğunu, özellikle geceleri deniz trafiği için büyük tehdit oluşturacağını ifade ettiler.
 
  Yaşam koşullarının gün geçtikçe daha da zorlaştığını bildiren mürettebat, yetkililerin bu duruma el atmasını istediler.
 
  Türk işçiler arasında bulunan Murat Ay iki buçuk aydır maaş alamadıklarını ve maaşlarını isteyince işlerine son verildiğini ve gemiden kovulduklarını söyledi.
 
  Murat Ay, "Eğer gemiyi terk edersek hiç bir şekilde alacaklarımızı alamayız. Burası İsrail ya da Mısır karasuları değil burası Türk karasuları ve biz kendi ülkemizde esareti yaşıyoruz. Her birimizin 5 bin TL civarında alacağı bulunuyor ve şirket ödeme yapmayacağını Türk yetkililer ise yapacakları bir şey olmadığını söylüyorlar. Burada yaşananlar çözüme kavuşmaz ise istenmeyen olaylar yaşanacak.
 
  Herkesin morali çok bozuk ve sinirleri gerilmiş durumda. Lütfen yetkililer sesimizi duysunlar ve bu soruna bir çözüm getirsinler" dedi.
 
  İskenderun Körfezi'ne 2 kilometre mesafede Demirli bulunan gemide mahsur kalan Türk işçiler kendilerini kıyıdan görüntüleyen kameraya el sallayarak cep telefonu ile verdikleri röportajda seslerini duyurmaya çalıştılar.
 
  Firma yetkilileri ise Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle 2 Temmuz itibariyle seferlere ara verdiklerini ve işlerin durması nedeniyle ekonomik darboğaza girdiklerini söylediler. İşçilere seferler yeniden başlayana kadar izin verdiklerini ve ücret ödemesi noktasında alacaklarının bir kısmını vermeyi teklif ettiklerini ancak işçilerin ücretlerin tamamını isteyince bu talebi karşılayamadıklarını belirten yetkililer, "Biz işçilere gemiyi terk etmeleri talimatını verdik ancak gemiden ayrılmıyorlar. İstesek resmi yollarla işçilerin tahliyesini yapabiliriz ama bunu yapmıyoruz. Firmamızda bugüne kadar kimsenin alacağı kalmamıştır. Mutlaka borçlularımızın ödemelerini yapacağız hacizleri kaldırdıktan sonra seferlerimiz başlayacak" dedi.
 
 

Türk işçiler gemiyi terk etmiyor!.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet