Skip Navigation Links

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Uygulayanlara Cezalar Hüküm Altına Alınsın.R

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan saldırganların, caydırıcı olacak şekilde cezalandırılacağı hüküm altı

Sağlık   A+a-

 
  Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün artan şiddet olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “şiddetin diğer iş yerlerine göre en çok sağlık alanında ortaya çıktığını bunun da sağlık çalışanlarını tedirgin ettiğini” belirtti.
 
 
 
  Erözgün, İki gün önce Afyon’da 112 doktoru İrfan Yavuz’u döverek bıçakla kovaladılar. Son olarak Hakkari Yüksekova'da hasta yakını 50 kişi bir doktora saldırırdı, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 4 farklı doktora saldırı olayı gerçekleşti. Yapılan saldırılar kabul edilemez, nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gerekenin yapılması gerektiğini belirtti.
 
 
  Sağlık alanındaki iş yeri şiddetinin, diğer sektörlerdeki şiddetten doğası gereği farklılıklar gösterdiğini belirten Erözgün, sağlık kurumlarında çalışmanın, diğer iş yerlerine göre şiddete uğrama yönünden daha yüksek oranlarda seyretmekte olduğunu ve risk teşkil ettiğini vurguladı.
 
 
  Resmi Veriler Yetersiz
 
 
  Sağlık kurumlarındaki şiddetin az oranda bildirildiği, bunun nedeni olarak da, sadece yaralanma gibi ciddi olayların şiddet olarak algılanarak resmiyete intikal ettirildiğini, diğerlerinin önemsenmediğini belirten Erözgün, sağlık çalışanları uğradıkları şiddeti özel sorun olarak değerlendirdikleri için adli takibat yapılmadığından kayıtlara yansıma oranı düşük kalmaktadır. Gerçek medyaya yansıyan oranların çok üstündedir. Kaldı ki son günlerde medyaya yansıyanlarda bile ciddi artış meydana gelmektedir dedi.
 
 
  Erözgün, şiddet, toplumda ve iş yerlerinde yaygın bir halk sağlığı sorunu ve mesleki tehlike halini almıştır. Giderek artış gösteren iş yeri saldırganlığı önemini her geçen gün artırmaktadır dedi.
 
Alınan tüm önlemlere ve önerilere rağmen, yıllardır sağlık çalışanlarına karşı şiddetin gittikçe arttığını ve sağlık personelinin şiddet yönünden risk altında olduğunu belirten Erözgün, şiddetle karşılaşmanın, hekimler kadar diğer sağlık personeli ve hatta hastalar için de ciddi bir sorun haline geldiğini, hasta ya da yakınlarının değişik nedenlerden kaynaklanan gecikmeleri kabullenemeyip saldırganlaşma eğilimi göstermekte olduklarını belirtti.
 
  Aylardır sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti anlatmak için her platformu kullanarak konuya dikkat çekmiş olmamıza rağmen herhangi bir tedbir alınmadı diyen Erözgün, Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin daha da artacağını görmek herhalde kehanet değildir Bakanlığı, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici tedbirleri almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet