Skip Navigation Links

Sakalımı ucuza kestirmedim!..

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, “Biz gevre başlarken bu sakalları ucuza kestirmeyeceğimize dair söz vermiştik. Verdiğimiz sözü yerine get

Ekonomi   A+a-


CENGİZ GÜL SAKALIMI UCUZA KESTİRMEDİM 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
 
  İSDEMİR ve MMK Metalurji’de sone eren grevlerin ardından Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, “Biz gevre başlarken bu sakalları ucuza kestirmeyeceğimize dair söz vermiştik. Verdiğimiz sözü yerine getirdik” dedi.
 
 
 
   Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İSDEMİR’in ardından MMK Metalürji’de sağlanan anlaşmayla bağıtlanan sözleşmenin ardından İskenderun’a geldi. Şube binasında her iki grevde de yaşanan süreci dile getiren Genel başkan Gül, her ne kadar yüzde yüzlük bir beklentinin sağlanmadığı iş bırakma eyleminde asıl amaçları olan iş sağlığı ve iş güvenliğini teminat altına aldıklarını açıkladı.
 
 

 
 
   Sürecin artık geride kaldığını ifade eden Genel başkan Gül, bu grevi bir başarı olarak gördüklerini kaydederken “Bu başarı sadece bizin değil. İşçimiz, fabrikamız ve tüm kesimler kazanımla ayrılmıştır. Bize bu başarıyı getiren faktörler de bölge insanının, siyasi parti temsilcilerinin STK’ların biza sağladığı destektir. Düşünün greve giderken 9 belediye başkanı yanımızda olduğu halde grev gömleğini giydik. Bu ilk kez görünen bir olaydır. Bizi başarıya götüren bir diğer etken de genel başkan olarak her gün bir grev çadırında oldum, işçimle orucumu açtım. Sadece ben değil tüm yönetim” dedi.
 
 
 
   Genel Başkan Gül, gerek İSDEMİR ve gerekse MMK Metalurji’de yaşanan grevin bitirilmesi için herkesi iyi niyetini ortaya koyduğuna işaret ederek şöyle konuştu: “Gerek OYAK ve Erdemir, gerekse MMK Metalurji yönetimi grevin bitirilmesi için iyi niyet çalışmalarını ortaya koydular. Bunun yanında Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik de yaptıkları arabuluculukla grevin tatlılıkla sona ermesinde önemli rol oynadılar. Önemli olan iş sağlığı ve iş güvenliğiydi onu teminat altına aldığımızdan dolayı çok mutluyuz.”
 
 
 
   GREVDE BİR İLK YAŞANDI
 
   Genel Başkan Gül, bölgenin yaşadığı bir aylık grev hareketliliğinde bir ilkin de yaşandığını anlatarak şöyle konuştu: “Gerek İSDEMİR ve gerekse de MMK Metalurji’deki eylemlere katılan üyelerimiz, işi bırakmalarına rağmen ücret aldı. MMK’daki işçilerimiz net olarak 750 lira alırken, İSDEMİR’deki arkadaşlarımız da 500 lira aldı. Bu da bir ilk olarak Türk sendikal tarihine geçti.
 
 
 
   Grevin hem kendileri hem de işçi sınıfı için bir okul niteliğini de taşıdığını dile getiren Cengiz Gül “Grev kararı aldığımızda hiçlbir üyemize git evde bekle demedik. Açtığımız grev çadırlarıyla oralarda beklettik. Gelişmelerden haberdar olurken, adeta bir eğitim ve bir okul gibi çalıştı, sendikacılık ve greve ilişkin eğitimler verildi. Yani işçimiz bu grevden sadece kendi haklarını almakla kalmadı, bilimsel bilgilerle donandı” ifadelerini kullandı.
 
   43 MİLYONA SAKALI KESTİ
 
   Başkan Gül, greve başladıklarında sakalı ucuza kesmeyeceğine dair verdiği sözü hatırlatarak şunları dedi: “Daha önce de yaptığımız açıklamalarda sakal eylemi bizim birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu gösterdi. Bu eylem bizi motive etti. Ben de o gün demiydim ki, bu sakal ucuza kesilmeyecek diye. Kesilmedi. Çünkü her işçinin alacağı 500 lirayı 6 bine çarparsak, çıkan sayıyı da bir yıl ile hesaplamasını yaparsak çıkacak sonucun ne kadar büyük olacağını görürüz. Yani sakalı 43 milyon lira karşılığında kestim. Üyelerimize ve çelik işçisine hayırlı olsun” şeklinde sözlerini tamamladı.

 
Sakalımı ucuza kestirmedim!.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
baytar 12 Ağustos 2013 Pazartesi
yahu ali cengiz sen milletle kafamı buluyorsun biraz mert olda şu işçiyle dalga geçmeyi bırak o yanındaki hesap uzmanınıda al ankaraya dön dönki yüzünü görmeyelim. son olarak o yanında taşıdığın matematik profesörü hesap uzmanı bayramada söylede şu hisselerle ilgili sürecide tamamlasın yeter yahu yeter keser gibi yonttuğunuz yeter işkembeleriniz şişmedimi daha....
direne direne bittik 11 Ağustos 2013 Pazar
vay metin önde vay bu adam resmen dalga geçiyor şube başkanının odasında sakal kestiriyor bir insanda saygı olur edep olur haya olur. işçiye %50 zam deyip %14 e resmen sattı.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet