Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ali İsmail Korkmaz' ın Silinen Görüntüleri Geri Geldi !

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülme anı ilişkin silindiği iddia edilen görüntüler Jandarma Kriminal Birimi tarafından kurtarıldı.

Gündem   A+a-

Bunun üzerine yapılan tespit sonrası  olaya ilişkin 4'ü kamu görevlisi 8 kişi gözaltına alındı. Kamu görevlilerinden 3'ü, sivil vatandaşlardan ise biri jandarmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. 1'i kamu görevlisi 4 kişi ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Eskişehir Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Ali İsmal Korkmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.

Olayla ilgili ek otopsi raporunun henüz geldiğini ifade eden Çetingül, şöyle konuştu:
"Bu nedenle temkinli olunmalıdır. Dün geceden itibaren Ali İsmail Korkmaz'ın ölmüyle ilgili toplam 8 kişi gözaltına alındı. Jandarma Alay Komutanlığında, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Gönen tarafından ifadeleri alındı. Gözaltına alınanların 4'ü kamu görevlisiydi, 4'ü sivil şahıstı. Savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra 3 kamu görevlisi ve bir sivil vatandaş serbest bırakıldı. Mevcutlu olarak adliyeye 4 kişi getirildi. Bunlardan birisi polis memuru. Şu anda 4 kişi, Ali İsmail Korkmaz'ın şüphelisi sıfatıyla Sulh Ceza Mahkemesinde sorgulanıyor. Olaya karışan henüz kimliğini tespit edemediğimiz sivil bir vatandaş daha var. Onun kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Onun hakkında da gereği yapılacak."

 

 

''KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİN SİLİNDİĞİ DOĞRUDUR''

Çetingül, Jandarma Kriminale gönderdikleri görüntülerin dönmesini beklediklerini ve bu görüntülerin olayı aydınlatıcı içerikte olacağını bildirdi.
     
Silinen görüntülerin, Jandarma Kriminal tarafından geri getirildiğini anlatan Çetingül, şöyle devam etti:
"Kamera görüntüleri geldiğinde baktık ki daha önce tutuklanan S.K, Ali İsmail Korkmaz'ı döven ve öldüren şahıs değil. S.K, dün gece itibariyle tahliye edildi. Kamera görüntülerinin silindiği doğrudur. Görüntüleri izlediğimizde iki ayrı dövülme olayının olduğunu gördük. Birincisi kimliğini tespit edemediğimiz mağdur bir şahsın dövüldüğü, diğeri de Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü görüntüler. Silme işleminin polis tarafından yapılmadığını, olaya karışan diğer 3 şahıs tarafından yapıldığını kendi ifadeleriyle anlattılar. Görüntüleri silen kişi hakkında 'adam öldürmeye iştirakten' dolayı işlem yapılacak."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar