Skip Navigation Links

Sağlık çalışanlarına şiddet devam ediyor..

Tüm Sağlık-Sen, Genel Başkanı Okay Erözgün, yaptığı açıklamada, her gün bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bi

Sağlık   A+a-

 
  Tüm Sağlık-Sen, Genel Başkanı Okay Erözgün, yaptığı açıklamada, her gün bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldığını atık şiddette bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.
 
 
 
  Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, “dün Iğdır Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı ve yoğun bakım sorumlusu Dr. İrfan Tursun,un yaklaşık 20 kişilik hasta yakını tarafından darp edilmesini kınadı.”
 
 
 
  Vatandaşların sağlık hizmetindeki beklentilerinin yüksek olması, hastanedeki ya da sistemin işleyişindeki her türlü olumsuzluktan sağlık çalışanlarını sorumlu tutmakta, bunun sonucu olarak ta şiddetin gelişmekte olduğunu kaydeden Okay Erözgün, “bunlar medyaya yansıyan şiddet olaylarıdır, medyaya yansımayan tek görevinin, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızı sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tanık olduklarını belirterek vefakar ve çilekeş sağlık çalışanlarının can güvenlikleri bulunmamaktadır” dedi.
 
 
 
   Aylardır sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti anlatmak için her platformu kullanarak konuya dikkat çekmiş olmamıza rağmen herhangi bir tedbir alınmadı diyen Erözgün,” Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin daha da artacağını görmek herhalde kehanet değildir Bakanlığı, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici tedbirleri almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz. Geçen Hafta Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hasta, Opr. Dr. Ömer Sobacı'ya saldırdı. Son olarak dün yine 20 kişilik bir hasta yakını tarafından Iğdır Devlet Hastanesi'nde dâhiliye uzmanı ve yoğun bakım sorumlusu Dr. İrfan Tursun,a yapılan saldırı kabul edilemez, nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gereken yapılmalıdır" dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet