Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

3 puan için bayrama buruk girmek istemedik

Ankara’da OYAK yönetimi ile grev görüşmelerini sürdüren Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ayağının tozuyla İsdemir sitelere gelip iftar sonr

Ekonomi   A+a-


İSDEMİR'DE ANLAŞMA SAĞLANDI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
 
  3 puan için bayrama buruk girmek istemedik
 
  Ankara’da OYAK yönetimi ile grev görüşmelerini sürdüren Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ayağının tozuyla İsdemir sitelere gelip iftar sonrası çelik işçisine bilgi verdi. Toplantıya, Çelik-İş Sendikası Mali Sekreteri Bayram Altun, İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ve diğer şube yöneticileri katıldılar. Site içindeki Orfe Pastanesi karşısındaki alanda toplanan işçilere hitap eden Genel Başkan Cengiz Gül “Hedefimizde iki yıl için asgari % 30 vardı. % 30’luk hedefimizden üç puan saptık, ortalama % 27’yi bulduk” dedi.
 

 
 
  Genel Başkan Cengiz Gül, Şube Başkanı Metin Önde’nin kısa selamlama konuşması sonrası söz alarak “15 temmuz 2013 de başlattığımız grev bugün bitmiştir. İşverenin bize ilk teklifi % 6.30 idi. Bunun bir kuruş üstü verilmeyecek dendi. Biz de önerilen söz konusu zammı kabul etmedik. Geçtiğimiz çarşambadan bu yana Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Başbakanımızın yoğun talepleriyle karşılaştık. İki bakanımıza da teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşmeye göre 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere siz işçi kardeşlerimiz ücretlerinizi yüzde 14 zamlı alacaksınız. Bu da 550 TL’lık bir artışa karşılık geliyor. Yine sizlerin 22 günlük grev kaybınızı karşılığı olarak tüm çalışanlara 500 TL. bayram öncesi ödeme yapılacak. Bu kaybınızı tam manasıyla karşılamazsa da, kaybınızı bir ölçüde telafi edecek. Ayrıca işçilerimiz bayram ikramiyelerini alacaklar. Bir sonraki sene de % 9 - % 10 zam alınacak. Bunun ortalaması % 27’ye geliyor. % 30’u hedeflediğimiz için 3 puan geriye düşmüş olduk. Her zaman hedef 12’den vurulamaz. Bazen birkaç adım ileri gidilir bazen de geriye doğru bir adım atılır” diye konuştu.
 
 
 
  İş güvencesi sağlandı
 
  Çelik-İş sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, iş güvencesine de dikkat çekerek “Biz bu grevi ekonomik nedenlerden çok iş güvencesi için yapmıştık. Yaptığımız sözleşmeyle bunu sağladık. İki bakanımız bu konuda bize güvence verdiler, bir başka anlatımla bu işin muhatabı oldular. Çalışma ve Adalet Bakanımız sizlere selam yollayarak ‘bu işin vebali bizde’ dediler. Bundan sonra da İsdemir işçisiyle birlikte olacak olan bu bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Sosyal konularda da önemli başarılar elde ettik. Bu işletmede Formen olmayacak. Post başı arkadaşlar bu konuda dik durdular, biz de dik durduk. Bundan böyle asla korkumuz olmayacak. İsdemir işçisi artık rahat olacak. En önemli konu iş güvencesiydi, bunu sağladık. Sosyal haklarla ilgili yarın geniş açıklamamız olacak. Kimse üzüntülü olmasın. Kimse kaybettiğimizi düşünmesin. Hepinize mücadelenizden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

3 puan için bayrama buruk girmek istemedik videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş