Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Tümgeneral oldu…

İskenderun Garnizon ve 39. Mekanize Piyade Tugayı eski komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk son Yüksek Askeri Şura kararlarıyla 30 Ağustos’tan geçerli ol

Gündem   A+a-

 
  Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Tümgeneral oldu…
 
  İskenderun Garnizon ve 39. Mekanize Piyade Tugayı eski komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk son Yüksek Askeri Şura kararlarıyla 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere tümgeneral oldu. Son terfisini kutlamak üzere Ankara’daki Öztürk Paşa’yı telefonla arayan arkadaşımız Doğan Süslü ’ye duygularını ifade eden Tuğgeneral Öztürk “İskenderun’un ve otuz dokuzluların yeri bende ayrıdır. Yeni rütbem tümgenerallikten öte gönüllerde rütbe almak önemlidir diye düşünüyorum.
 
  İskenderun’da sevgi ve gönül köprüsünü kurduğumuzu sanıyorum. Her İskenderun yaşayanının, tüm bölge insanının Ankara’da bir kapıları, dostları ve temsilcileri olduğu unutulmasın. İskenderun ve havalisine yaşayan herkese sizin aracılığınızla selam, sevgi ve saygılarımı yolluyorum” diye konuştu.
 
 
 
  30 ağustos 2013 tarihinden itibaren tümgeneral rütbesi alacak olan Öztürk Paşa, halen Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Dairesi Başkanı olarak Ankara’da görev yapıyor. 39. Tugay’ın İskenderun’da ve bölgede “Otuz dokuzlular” olarak anılmasına büyük katkı sunan, Hatay tarihine ışık tutan çalışmalar ve yayınlara aracılık eden, en önemlisi ise yöre insanının haklı sevgi ve saygısına mazhar olan Öztürk Paşa, sıcakkanlı hali, duyarlı ve vefalı davranışları, İskenderun’u ve otuz dokuzluları her fırsatta anmasıyla unutulmaz bir kimlik ve paşa olarak gönüllere taht kurmasını bildi.
 
 
 
  Tümgeneral Gürsel Öztürk paşamızı 8.gün haber portali olarak bizler de kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş