Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'da Vefat Eden Kore Gazisi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, vefat eden Kore Gazisi Söyler'in ailesine taziye mektubu gönderdi

Gündem   A+a-


kore gazisi mehmet söyler vefat .gün haber ile 8gunhabercom
 
  Hatay'da Vefat Eden Kore Gazisi
 
  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, vefat eden Kore Gazisi Söyler'in ailesine taziye mektubu gönderdi
 
  Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel, geçtiğimiz günlerde 83 yaşında vefat eden ve İskenderun ilçesine bağlı Nergizlik köyünde toprağa verilen Kore Gazisi Mehmet Söyler'in ailesine taziye mektubu gönderdi.
 
  Mektubu aileye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel adına İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç verdi.
 
  Atınç, ziyarette yaptığı konuşmada, Söyler'i kaybetmenin verdiği ortak acıyı beraber paylaşmak ve Genelkurmay Başkanı Orgenaral Özel'in taziye mektubunu aileye takdim etmek için geldiklerini belirtti.

 
 
  Şehitler ve gazilerin geçmişten geleceğe en büyük değerler olduğunu ifade eden Atınç, şöyle konuştu: "Son dönem kahraman Kıbrıs ve Kore gazilerimizden kayıplarımız artıyor. Geçtiğimiz günlerde de Antakya'da kahraman gazimiz Cebrail Suadioğlu'nu kaybettik. Onu da aynı şekilde ziyaret etttik. Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Özel'in mektubunu iletmiştik. Bugün de sizlerle bir daha buluşmak, küçük bir anı ve Genelkurmay Başkanımızın mektubunu ileterek sohbet etmek için buradayız. Allah rahmet eylesin, acınızı paylaşıyoruz. Büyüklerimizi özellikle de ülkeye büyük hizmetleri olan gazilerimizi kaybetmek, hem aile hem de milletimiz için büyük keder."
 
  Merhum Söyler'in oğlu Nurettin Söyler de babasının Kore Savaşı'nda yaşadıklarını ve anılarını kendilerine her zaman anlattığını, oradaki ortamın gözle görülmediğinde inanılamayacağını aktardığını söyledi.
 
  Söyler'in gelini Hilal Söyler ise kayınbabasının hastalığından dolayı yeni şeyleri hatırlamadığını, savaş anılarını ise devamlı sayıkladığını aktardı.
 
  Konuşmaların ardından Mehmet Söyler'in 13 yaşındaki torunu Seda Nur Söyler, Genelkurmay Başkanı Özel'den gelen taziye mektubunu okudu.
 
  Orgenaral Özel'in mektubunda şu ifadeler yer aldı:
"Sayın Nurettin Söyler, değerli babanız Kore Gazisi Mehmet Söyler'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mehmet Söyler, dünya barışına katkı sağlamak maksadıyla Silahlı Kuvvetlerimizin Kore'deki birliğinde görev yapmış, bağrından çıktığı serhat ilimiz Hatay'ın ve ülkemizin insani değeri ile mehmetçiğin cesaretini en üst düzeyde temsil etmiş ve yüksek rütbelerden biri olan gazilik makamına erişmiştir. Gözlerini kırpmadan verdikleri canları ve dillere destan yiğitlikleriyle milli birlik ve beraberliğimizi perçinleyen şehit ve gazilerimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin en kıymetli değerleri olduğunu, aramızdan ayrılmalarının üzüntüsünü sizler kadar Silahlı Kuvvetler ailesi olarak bizlerin de hissettiğini bilmenizi isteriz. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına büyük acınınızı yürekten paylaşır, aziz gazimize Allah'tan rahmet diler, siz kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileklerimi sunarım." -
 

Hatay'da Vefat Eden Kore Gazisi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar